Limba Romana RABC
 
Ediția XXI-a a festivalului Ziua României pe Broadway a avut loc duminică, 12 iunie

Ediția XXI-a a festivalului Ziua României pe Broadway a avut loc duminică, 12 iunie, sub amenințarea puternică a ploilor abundente și a furtunilor.

12 Iunie, 2022

Ediția XXI-a a festivalului Ziua României pe Broadway a avut loc duminică, 12 iunie, sub amenințarea puternică a ploilor abundente și a furtunilor.

Prognoza a pus un mare semn de intrebare și scepticism in prima parte a zilei, generând cu adevărat o provocatoare asupra întregului eveniment inițial, Mulți au decis să rămână acasă inițial, dar câteva mii de turiști și membrii Diasporei au venit in forta și au rămas cu mult peste ora 17:00. – ora închiderii oficiale a evenimentului. Anul acesta, Festivalul Zilei României s-a dovedit a fi un alt succes, cu o prezență remarcabilă la momentele din a doua jumătate a zilei. Celebrul Canion al Eroilor de pe Broadway-ul Districtului Financiar din Manhattan (între Liberty St. și Bowling Green Plaza) – a devenit o mini-insulă românească dedicată, plină de muzică, dans, recitaluri, costume, un spectacol militar al gărzii de onoare Xavier din New York și mâncăruri tradiționale savurate de un audiență din peste 100 de țări. Aceasta este aceeași porțiune de pe Broadway care a onorat celebrități globale - de la președinți precum Dwueight Eisenhower, Charles de Gaulle, o duzină de primi miniștri, Papa Ioan Pail al II-lea, Charles Lindberg, Amelia Earhart, Neil Armstrong, Regina Maria a României, Regina Elisabeta a Angliei, Generalii McArthur si Ben-Gurion și mai mulți alți oameni de renume mondial. Organizat de catre Consiliul de Afaceri Romano-American – RABC, Minovici Medical Development - MMD, si Fundatia ZIUA USA, cu sprijin puternic din partea Ambasadei României Dwueightla Washington, Festivalul a fost facut posibil in mare parte printr-o sponsorizare din partea Studium Green Corporation din Cluj- Napoca și proprietarul său, Dorin Bob, sprijinul Transgaz, S.A. condusă de președintele acesteia, Ion Sterian și o donație generoasă din partea Fundației Minovici și a liderului acesteia, Stefan A. Minovici.

Cu Broadway-ul închis circulației toată ziua, organizatorii au salutat delegația oficială condusă de S.E. Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington DC, precum și o delegație de înalți demnitari de la București. Printre ei, onorul. Pavel Popescu – PNL, On. Alfred Simonis – PSD, onor. Csoma Botond – UDMR, On. Laura Vicol – PSD, On. Silvia Țoiu – USR, On. Iulian Muraru – PNL, On. Mircea Fechet – PNL, On. Robert Sighiartău – PNL, iar Onorul. Gabriela Horga – PNL- toți liderii din Parlamentul României. Ambasadorul Muraru a fost speaker-ul principal și a fost secundat de Robert Sighiartau.

Programul de șase ore a inclus spectacole ale „Doinita Ensable” din București, conduse de Simona Leasa, spectacole ale renumitei cântărețe Lia Lungu, noi talente precum Luca Dorotovics, Lara Thompson, Ionel Manole și mulți alții. Imnurile naționale ale României și Statelor Unite au fost cântate în timp ce au fost prezentate de o trupă militară de cadeți de la Liceul JROTC Xavier din Manhattan, condusă de Lt. Col. Mark Kelly. Trupa a efectuat și un exercițiu militar spre bucuria publicului.

Evenimentul a fost recunoscut și elogiat de catre congremenii Eric Swalwell (D-CA) și Nicole Malliotakis, (R-NY).

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS