Limba Romana RABC
 
Festivalul Zilei României pe Broadway

Festivalul Zilei României pe Broadway

Mai 18, 2019

Ediția a XX-a a Zilei României pe Broadway a fost un succes uriaș! Festivalul a avut loc sâmbătă, 18 mai 2019, și a prezentat unul dintre cele mai memorabile și variate programe de performanță până în prezent, primind, în același timp, un număr record de participanți.

Au participat peste o duzină de artiști de renume, printre care Mirel Manea & Orchestra, George Rotaru, Maria Loga, Brandusa Covalciuc, Iuliana Roata, Valeria Arnautu, Ansamblul Banatul. Scena a fost îmbogățită și de spectacole de balet speciale realizate de Romanian Opera Ballet Studio, de impresionante dansuri etnice aromâne ale Ansamblului Pilisterlu, de melodii tradiționale de nuntă ale lui Stelian Arau, de o rutină clasică de jazz românească de către trio-ul natal Luc Moutin Jazz, de o balad unică de către talentat Natalia, așa cum se vede în „Romanii au talent”, precum și multe alte producții originale.

Observațiile oficiale de deschidere și urările de bine ale festivalului au fost făcute de unul dintre cei mai fideli patroni ai festivalului, Ambasadorul Ion Jinga, urmat de un act formidabil al Regimentului Cadet JROTC și o apariție specială a lui Adrian Zuckerman, următorul candidat al ambasadorului american în România. Un moment spiritual de remarcat al Bisericilor Românești din New York a făcut deschiderea, după care au fost citite câteva mesaje inspiraționale, de la birourile Cardinalul Timotei Dolan și senatorul Ki N. E. Kirsten Gillibrand.

Festivalul a salutat un număr record de români și americani din toate zonele SUA și de turiști din peste 100 de țări diferite. În total, peste 27.000 de participanți au luat parte la festival, ceea ce face ca ediția a 20-a a Festivalului de Ziua României de pe Broadway să fie un succes răsunător.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS