Limba Romana RABC
 
România își onorează ziua de naștere la misiunea ONU din New York

România își onorează ziua de naștere la misiunea ONU din New York

Decembrie 1, 2017

Misiunea permanentă a României în ONU a fost găzduită de o recepție pentru a sărbători ajunul Zilei Naționale a României, vineri, 1 decembrie, la sediul său central din Manhattan, în partea de est. Au participat peste 300 de invitați, printre care un număr fără precedent de ambasadori, precum și înalți oficiali ai ONU, diplomați din toate regiunile lumii și oficiali internaționali.

În urma Imnului Național al României, Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a subliniat importanța specială a acestei zile pentru România: „La 1 decembrie 1918 Transilvania a decis să se unească cu România, după ce Basarabia și-a proclamat unirea cu patria mamă la 9 aprilie 1918, Bucovina a procedat la fel în noiembrie în acel an, astfel, toate provinciile istorice locuite de români au fost reunite în aceleași frontiere. În acest fel, bunicii noștri au transpus pur și simplu în practică principiul democratic proclamat de președintele american Woodrow Wilson, la 11 februarie 1918. Istoria modelează prezentul: astăzi cinstim memoria celor care au stabilit statul român modern unit, bazat pe egalitatea și libertatea cetățenilor săi ".

Înaltul diplomat român a menționat că România va avea președinția UE în primul semestru al anului 2019 și a subliniat importanța candidaturii României la un loc nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. : „Pe baza unui astfel de record solid, în 2006, România și-a prezentat candidatura pentru un loc nepermanent în Consiliul de Securitate, pentru perioada 2020-2021. Motto-ul campaniei noastre reflectă crezul țării la ONU - „Un angajament pe termen lung pentru pace, justiție și dezvoltare”. Când alegerile pentru Consiliul de Securitate vor avea loc în iunie 2019, România va conta o tradiție de 100 de ani în diplomația multilaterală ”.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS