Limba Romana RABC
 
RABC Chicago Visit

Vizita RABC Chicago

Susținerea campaniei de realegere a Rep. Lipinski și conectarea cu bisericile românești renumite

Martie 10, 2018

Conducerea RABC a făcut o vizită la unele dintre cele mai importante biserici românești din zona Chicago, pentru a-l sprijini pe co-președintele Grupului de Prieteni pentru România din Congresul SUA, parlamentarul Daniel Lipinski (D-Il). În timpul călătoriei de două zile, Ștefan Minovici și Valentin Pipa s-au întâlnit cu conducători ai Bisericii Penticostale Golgota, cea mai veche unitate eclesiastică românească din statul Illinois și Biserica Baptistă din Philadelphia. Aceasta a făcut parte din campania susținută de re-elecție pentru congresmanul Lipinski, cu alegerile care se apropie rapid, pe 20 martie.

Congregația din Philadelphia și biserica în sine sunt un monument impresionant, remarcabil și mărturie pentru credința, valorile și sprijinul românesc pentru o comunitate într-unul dintre cele mai dinamice orașe din Statele Unite.

Pentru slujbele bisericii, pastorul Florin Cîmpeanu a fost însoțit de un renumit jurnalist și expert media, Petru Amariei. În urma serviciului, pastorul Cîmpeanu, doamna Michele Cîmpeanu și domnul și doamna Amariei au găzduit un prânz în onoarea delegației RABC.

Atât bisericile cât și conducerea RABC au convenit să dezvolte în continuare relația dedicată în cadrul comunității noastre, întrucât Philadelphia s-a angajat să participe la Festivalul Zilei României pe 20 mai. Această vizită la New York are ca scop conectarea membrilor comunității noastre cu cei care vizitează Chicago, semnalând efortul RABC de a continua să-și extindă scopul pentru a reuni și uni mai multe biserici românești din zona NYC.

O afiliere a fost, de asemenea, un subiect cheie discutat între organizații, cu dorința puternică de a ne consolida comunitățile din Chicago, New York și nu numai.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS