Limba Romana RABC
 

THEODOR DAMIAN

THEODOR DAMIAN

Dr. Damian servește ca profesor de filozofie și etică, atât în programele de licență, cât și în cele de la Universitatea Metropolitană din New York și a ocupat funcția de coordonator al filialei Staten Island din MCNY. Pe lângă predarea la MCNY din 1992, dr. Damian a predat cursuri la Seminarul Teologic St. Vladimir, la Colegiul New Rochelle și la Universitatea Spiru Haret, București. A slujit ca preot în România, ca decan al districtului Dorohoi și ca redactor al revistei. Este fondatorul și președintele Institutului Român de Teologie și Spiritualitate Ortodoxă, New York, redactor al unei reviste culturale și a două reviste academice, Fellow senior al Institutului de Studii Interdisciplinare, Pasadena, CA și al Institutului Sophia, New York, precum și președinte al filialei americane a Academiei Oamenilor de Știință din România. Dr. Damian și-a organizat, a prezidat și și-a prezentat cercetările la peste 100 de conferințe naționale și internaționale. Deține un doctorat de la Universitatea din București, un doctorat de la Universitatea Fordham, un doctorat Honoris Causa de la Universitatea Bioterra, București, un Th.M. De la Princeton Theinary Seminary, a efectuat studii postuniversitare la Universitățile din Geneva și Lausanne, Elveția și a primit licențiat de la Universitatea București.

De asemenea, a fost beneficiar de premii prestigioase pentru activitatea sa în discipline academice precum Filosofie, Teologie, Etică, Scriere creativă și critică literară. Dr. Damian a publicat peste 30 de cărți, precum și sute de articole și poezii atât în limba română, cât și în limba engleză, în Statele Unite și Europa.

Printre cărțile sale se numără Poezia lui Grigore de Nazianzus și Fața Sa umană în ea; Ideea lui Dumnezeu în poezia lui Eminescu (în limba română); Viața și mintea. Perspective privind condiția umană (Ed., Cu Richard Grallo și Bert Breiner); Semnul Isar (poezie); Rugăciuni în iad (poezie); Introducere în creștinism: Primul mileniu (în limba română); Filosofie și literatură: o hermeneutică a provocării metafizice (în limba română); și Icoanele. Dimensiuni teologice și spirituale Conform Sf. Teodor din Studion.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS