Limba Romana RABC
 

SOFIA CIALICU

SOFIA CIALICU

Sofia Cialicu are 25 de ani de experiență profesională în domenii legate de industria medicală. Experiența ei provine din anii de activitate în domeniul medical spitalicesc și, mai recent, din cei 14 ani de management și administrare a programelor de sănătate. În calitate de consilier principal în cadrul Agenției Naționale de Asigurări de Sănătate din România (NHIA), Sofia a fost membru al Comitetului de raportare din cadrul departamentului medical, membru al comitetului pentru politici și proceduri speciale, membru al Comitetului de protocoale pentru unele boli cronice de tratament, care trebuia să fie aprobat de comitetele de specialitate. De asemenea, a fost secretarul Comitetului de gastroenterologie NHIA, unde a aprobat tratamentul în cazurile de hepatită cronică virală B, C și D și în cazurile de ciroză hepatită, coordonând activitățile tematice ale serviciilor medicale din județe.

În același timp, Sofia a fost angajată într-un program special la Misiunea Permanentă Română în Națiunile Unite, unde a fost implicată în principal în zone ale Comitetului al cincilea. Comitetul s-a ocupat de problemele de administrare și bugetare. De asemenea, a fost implicată în cea de-a treia Comisie, care este responsabilă pentru problemele umanitare, sociale și culturale. În această calitate, ea și-a consolidat cunoștințele cu privire la mecanismele de funcționare ale sistemului Națiunilor Unite și interacțiunea Misiunii permanente a statului membru cu Secretariatul Națiunilor Unite, prin participarea la o serie de întâlniri, consultări și coordonare în aceste domenii. Sofia a participat la prima și a doua sesiune reluată a Comitetului al cincilea, la sesiunile pregătitoare ale primului Summit umanitar mondial (2016) și la o serie de dezbateri privind drepturile femeilor, prevenirea traficului de persoane și dreptul la egalitate de șanse.

Sofia este titulară a unei diplome de licență în Administrație Publică de la Universitatea București și a unui master în Managementul Administrației Publice cu specializare în Politici de sănătate.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS