Limba Romana RABC
 

LINA CONSTANTINOVICI

        FONDATOR ȘI DIRECTOR EXECUTIV al INOVAȚIEI 4.4

LINA CONSTANTINOVICI

De peste 20 de ani, Lina este angajată în inovarea durabilă în sectorul public, privat și ONG. Cu o perspectivă de economist aplicat, Lina a lansat mai multe organizații care contribuie la deplasarea sistemului nostru macroeconomic către rezultate mai optime - ca antreprenor, pionier în inovația biomimetică, sustenabilitate și impact pe lider de gândire, educator și consilier filantropic.

În 2007, Lina a condus un proiect de cercetare pentru Laboratorul Național Lawrence Berkeley, evaluând rata de comercializare a tehnologiilor brevetate dezvoltate în laborator și identificând eșecurile relevante ale pieței legate de comercializarea tehnologiei. În domeniul viitorului orașelor, al arhitecturii durabile și al inovației mediului construit, Lina este beneficiarul premiului internațional RE: STORE pentru viitorul său în domeniul designului.

În 2012, Lina a fondat StartupNectar, un incubator de tehnologie biomimetică axat pe comercializarea soluțiilor bazate pe strategiile naturii. StartupNectar a fost selectat ca finalist în Showcase of NASA / SSV Showcase of Solutions for Sostenability Planetary în 2013.

În ultimii 12 ani, Lina a lucrat cu activități în fază timpurie în calitate de consilier pentru startup, un mentor pentru acceleratori precum Cleantech Open și membru al consiliului consultativ pentru Startup Central al SXSW Eco. În calitate de șef al operațiunilor din SUA, Lina a contribuit la construirea GrowVC: prima piață online și globală pentru antreprenori. Lina a ocupat funcția de vicepreședinte al consiliului de administrație pentru parteneriatul de mediu din Silicon Valley timp de 6 ani. Lina conduce inițiativa de Advocacy Financiară pentru Grupul de lucru Nexus Global, pentru egalitatea justiției.

Ea este un speaker și lector universitar despre antreprenoriat, investiții în impact, durabilitate, inovație biomimetică, viitorul filantropiei, evoluția sistemelor financiare globale și economia aplicată. Lina a vorbit la peste 100 de conferințe în ultimii 12 ani despre aceste subiecte.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS