Limba Romana RABC
 

ION BURCIN

ION BURCIN

Născut și crescut în Marghia, Argeș, Ion Burcin-Bion este un autor român cu sediul în Queens, New York. A publicat peste patruzeci de cărți și continuă să scrie proză, poezie și diverse piese de teatru. Ion a fost crescut de bunica sa, Stana, până la vârsta de 8 ani. Acești ani timpurii au fost o sursă de inspirație pentru cartea sa de poezie „Bunica Stana”. Restul copilăriei sale a fost petrecut în casele de plasament. A urmat Liceul Mihai Eminescu din Târgoviște, iar apoi a intrat în ucenicie pentru a deveni fierăstrău.

Din 1953 până în 1956, în timpul ascensiunii comuniste la putere, s-a alăturat batalionului ofițerului de infanterie. Cum viața militară nu i s-a potrivit, s-a mutat la București, unde s-a căsătorit și a avut doi fii.

Imigrația sa a fost determinată de supravegherea sufocantă a Securității comuniste. El a fost permanent monitorizat, în timp ce avea să călătorească în străinătate și să revină în România și să spună povești despre calitatea bună a vieții în alte țări și de ce ar trebui să se îmbunătățească și să se schimbe și România.

Cea de-a doua acuzație majoră a acestuia a fost aceea că scrisul său nu a fost de acord cu regimul și cu liderii țării. La scurt timp după aceea, în 1982, Ion a fugit din România ca refugiat al comunismului și a căutat azil în New York.

El își continuă viața de scriitor, indiferent de trecutul său periculos.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS