Limba Romana RABC
 

HORTENZIA BECIU M.D., M.P.H.

HORTENZIA BECIU M.D., M.P.H.

Dr. Beciu este director pentru Orientul Mijlociu și Africa la Johns Hopkins Medicine International. Oferă direcție și supraveghere în managementul proiectului, cercetare și analiză și participă la planificarea strategică a Johns Hopkins Medicine International. Dr. Beciu are o experiență vastă în sectorul sănătății, colaborând cu guvernele, parteneri de dezvoltare și diferite grupuri din industria de sănătate (sectorul spitalelor, farmaceutice, tehnologie medicală și tehnologia informației).

Înainte de a se alătura echipei Johns Hopkins, a lucrat la International Finance Corporation în calitate de coordonator pentru relațiile sale cu industria de sănătate și revizuirea problemelor legate de climatul investițional și mediul de afaceri legate de consolidarea rolului sectorului sănătății private pe piețele emergente. De asemenea, ea a condus o revizuire amplă asupra finanțării extinderii educației pentru lucrătorii din domeniul sănătății din țările cu venituri mici și medii.

A lucrat câțiva ani la Banca Mondială, efectuând analize la nivel înalt de politică în domeniul sănătății și proiectând, implementând și supraveghiând proiecte în sisteme de sănătate. Ea a fost liderul țării pentru Sierra Leone, în cadrul unei inițiative de conducere ministerială, purtând dialog cu guvernul, coordonând activitățile cu alți parteneri de dezvoltare și oferind suport tehnic în domenii precum finanțarea sănătății, coordonarea donatorilor și asigurările de sănătate. Împreună cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și alți parteneri, ea a ajutat guvernul Liberiei cu eforturile sale de reconstrucție a îngrijirii medicale postbelice. De asemenea, a condus unul dintre programele Băncii Mondiale pentru extinderea educației lucrătorilor din domeniul sănătății din Ghana și Mozambic. Înainte de activitatea ei la Banca Mondială, a lucrat cu Organizația Pan Americană de Sănătate și la Institutul pentru Managementul Serviciilor de Sănătate din România.

Dr. Beciu deține o diplomă medicală de la Universitatea Carol Davila de Medicină și Farmacie din România și un master în sănătate globală de la Universitatea George Washington.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS