Limba Romana RABC
 

DORU EPURE, ESQ

DORU EPURE, ESQ

Domnul Epure este o figură distinsă în mediul dreptului afacerilor din România, binecunoscut și cu o reputație excelentă în problemele referitoare la concurență, proprietate intelectuală și energie.

În calitate de avocat, dl Epure a sfătuit companiile din mai multe industrii cu privire la o gamă largă de aspecte, de la fuziuni și alte aranjamente sensibile la concurență, până la investigații în domeniul cartelului și cazuri de abuzuri de dominare, precum și cereri de ajutor de stat, scutiri și anchete.

În acest domeniu al practicii sale, domnul Epure a reprezentat clienți în fața Comisiei UE la Bruxelles, precum și în fața unei mari varietăți de autorități naționale de concurență din diferite state membre ale UE, inclusiv Consiliul Concurentei din România. Ca avocat în tehnologia informației, domnul Epure a contribuit la diverse cereri de brevet legate de IT pe parcursul activității sale de avocat general pentru o companie de tehnologie din Silicon Valley, California. De asemenea, el reprezintă diferite agenții de colectare din întreaga Europă în acțiuni pentru colectarea drepturilor de autor. Împreună cu echipa sa de avocați din București, desfășoară activități generale de IP, inclusiv verificări de brevete, cereri, redactarea documentelor operative specifice și reprezentarea litigiilor în fața autorităților de reglementare și instanțe.

În calitate de avocat energetic, dl Epure și echipa sa reprezintă unul dintre cei mai mari operatori de distribuție și furnizare a energiei electrice din Europa, în toate aspectele referitoare la interacțiunea cu autoritățile de reglementare, sindicatele, asociațiile de consumatori, schimburile de energie și procedurile judiciare, firma sa având administrație multiplă, în cazuri în care acest client este parte.

Domnul Epure are afilieri legale cu birourile din Bruxelles (Belgia) și New York și San Francisco (SUA). Principala sa bază de operații se află la București, unde acționează ca partener de administrație al firmei de avocatură Epure, Lizac & Associates (ELA) (www.epure-lizac.ro).

Sub conducerea și supervizarea domnului Epure, în ultimii ani ELA a consultat și a reprezentat companii din SUA, România, Bulgaria, Austria și India cu privire la multiple probleme internaționale și naționale de investiții, contracte, finanțare, impozitare și reglementare, inclusiv aspecte referitoare la acordurile compensatorii, instrumente de plată, executare în diferite jurisdicții, transport internațional și depozitare de mărfuri, restructurarea datoriilor, răspunderea produselor, concurență, achiziții publice și litigii legate de acestea.

Domnul Epure este autorizat să practice în California, SUA (membru al Baroului de Stat din California din 2008) și în România (membru al Baroului din București din 1994).

Punctul de contact RABC din București: Domnul Doru Epure Epure, Lizac & Asociatii
Strada Frumoasa Nr 41, Sector 1, Bucuresti, Romania

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS