Limba Romana RABC
 

ALEXANDRA POPESCU-YORK

ALEXANDRA POPESCU-YORK

Originară din București, România, Alexandra Popescu-York este un designer și artist cu sediul în New York, o putere de clasă mondială recunoscută de cei mai buni din industrie din cariera sa. Opera ei este emoțională, vie și simbolică.

Combinând activitatea de design în industria modei cu o adevărată pasiune pentru pictură, doamna Popescu-York a creat un stil unic al său, o punte între modă și artă. Printre numeroasele recunoștințe pe care le-a obținut este și includerea recentă a picturilor sale în Expoziția Internațională de Artă a 70 de ani de la New York. Eforturile umanitare ale doamnei Popescu-York i-au câștigat titlul de „Ambasador al inimilor bune și al culturii române”.

Dna Popescu-York este cunoscută și sub numele de Alexandra Suciu în rolul său dublu de soție și mamă. Fiii ei, Alexander Julian și Ralph, au umblat pista Couture Fashion Week. Creațiile de modă ale doamnei Popescu-York sunt caracterizate de reprezentarea simbolică a fiecărei piese a temelor fin selectate. Printre temele recente se numără „Dezlănțuit” (o colecție bogată de articole de îmbrăcăminte și accesorii cu un aspect de avangardă, plină de farmec, care este la fel de agitată și unică, la fel ca eponimul New Yorker), „Âme de l’artiste” (sufletul artistului), „Phoenix - Legenda”,„Mitropolitul” (inspirat din artă, istorie și civilizații evidențiate de la Muzeul Metropolitan de Artă) și „Gran D’Or”(o colecție bazată pe creațiile artistice proprii ale doamnei Popescu-York). În martie 2015, românul Institutul Cultural din New York a susținut expoziția „Art & Fashion” de Alexandra Popescu-York, o retrospectivă a ultimilor ani.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS