Limba Romana RABC
 
Romania Elogiata si Onorata  de către al 117-lea Congres al SUA si de către Senatul American

Romania Elogiata si Onorata de către al 117-lea Congres al SUA
si de către Senatul American

12 Iulie, 2022

Într-o demonstrație remarcabilă de sprijin și solidaritate, cel de-al 117-lea Congres al Statelor Unite a introdus Rezoluția H. RES. 1222 dedicată României, care a marcat oficial cea de-a 25-a aniversare a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite. Au fost prezenți cei doi copreședinți ai Grupului de prietenie cu România din Congresul Statelor Unite, membri ai Camerei Reprezentanților, Mike Turner și Debbie Dingell, care reprezintă partidele Republican și Democrat. Aceștia au fost reprezentanții alesi sa introduca rezoluția care onorează oficial piatra de hotar de un sfert de secol al Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite. Ambasada României la Washington a inițiat și organizat evenimentul la Capitoliul american pentru a marca introducerea rezoluției, cu participarea mai multor membri ai Congresului SUA și ai Parlamentului României, a comunității românești și a mediului de afaceri româno-american. Consiliul de Afaceri Româno-American, reprezentat de președintele său, Stefan Minovici, a participat la ceremonii și a salutat introducerea rezoluției, felicitând în același timp eforturile excelenței sale, ambasadorul Andrei Muraru. Domnul Muraru a dovedit - în mai puțin de un an – a fi un trimis neobosit, talentat și dedicat, care a întărit și ridicat din nou „legăturile strânse dintre România și Statele Unite, ca angajament comun față de libertate, democrație, statul de drept și prosperitate economică". Aniversarea a recunoscut și eforturile României de a sprijini Ucraina în contextul invaziei ilegale și neprovocate a Rusiei. Menționând că „România oferă asistență critică poporului ucrainean, oferind refugiu și rute de tranzit celor peste un milion de ucraineni care au fugit de invazia Rusiei”, ambasadorul Muraru a mulțumit celor prezenți in marcarea acestui moment important pentru România și relația bilaterală.

Numeroși membri ai Senatului și Camerei Reprezentanților au fost prezenți la ceremonie. Printre cei care s-au adresat evenimentului din clădirea Capitoliului cu ocazia introducerii rezoluției în Congres s-au numarat republicanul - senatorul Rob Portman, reprezentantul Mike Turner (copreședinte al Grupului de prietenie cu România și liderul republican al Comisiei de informații), Michael McCaul (liderul republican al Comisiei pentru afaceri externe), Robert Aderholt, precum și în calitate de democrați - reprezentanți Eric Swalwell, Bill Keating (președintele subcomisiei pentru Europa, energie, mediu și cibernetică al Comisiei pentru relații externe), Elissa Slotkin, John Sarbanes.

Membrii Parlamentului României care au fost prezenți și care s-au adresat audienței în cadrul evenimentului au fost Ben-Oni Ardelean (PNL), vicepreședinte al Comisiei de politică externă a Camerei Deputaților și Membru Senior al Bordului vicepreședinte. al Grupului PRO-America din Camera Deputaţilor. În numele Parlamentului României au fost prezenți și Daniel Suciu (PSD), Alexandru Muraru (PNL), Sabin Sărmaș (PNL), Sorin Moldovan (PNL) si Bogdan-Gruia Ivan (PSD).

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS