Limba Romana RABC
 
RABC promite sprijin complet pentru candidatul ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman

RABC promite sprijin complet pentru candidatul ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman

Iunie 11, 2019

Consiliul de afaceri româno-american a susținut nominalizarea primului român autohton care a ocupat funcția de ambasador al SUA în România. După un efort care a început în ianuarie 2017, unde au fost luate în considerare mai multe nume, candidatul selectat a fost domnul Adrian Zuckerman, avocat imobiliar experimentat, cu management extraordinar și expertiză juridică.

Adrian Zuckerman s-a născut în București și a emigrat în SUA la vârsta de 10 ani. El este fluent în limba română și este familiarizat cu istoria, politica și cultura României. Domnul Zuckerman a fost desemnat de președintele Donald J. Trump pentru a fi ambasadorul SUA în România la 8 iulie 2018. Este absolvent al MIT (1979) și al New York Law School (1983) și este în prezent partener al Seyfarth Shaw LLP. Practica sa se concentrează pe dezvoltare, achiziții și dispoziții, împrumuturi comerciale, conversii de tip cooperatist și condominiu, leasing comercial și imobiliare de asistență medicală. El și-a reprezentat cu succes clientul în seminalul Visual Artists Rights Act (VARA) din cazul Carter v. Helmsley Spear Inc., susținut în Curtea de Apel din SUA pentru cel de-al doilea circuit și a depus mărturie în fața Congresului privind VARA. Domnul Zuckerman este, de asemenea, un membru al consiliului de administrație al Kids Corp., o organizație non-profit care sprijină copiii defavorizați din Newark, New Jersey, și servește la consiliul de doctori al New York Law School. În timpul campaniei noastre de confirmare, consiliul RABC a lucrat cu sârguință cu membrii Congresului SUA din ambele părți ale culoarului, inclusiv reprezentanții americani Mike Turner (R-OH) și parlamentarul Dan Lipinski (D-IL), co-președinții ai Grupului de Prieteni pentru România din Congresul SUA, precum și senatorii Lindsey Graham (R-SC), Mike Rounds (R-SD), Ted Cruz (R-TX) și Marc Rubio (R-FL), cardinalul Timothy Dolan din New York și câțiva lideri ai Bisericii Ortodoxe Române.

Una dintre prioritățile ale noului ambasador al SUA la București va fi consolidarea apărării și a securității naționale a României, aliatul cel mai marcant al SUA în Europa de Sud-Est. Alte activități principale includ asistența medicală, educația și infrastructura, toate rămânând susținute de o prezență a investițiilor SUA mult mai mari în țară.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS