Limba Romana RABC
 
RABC găzduiește delegația oficială a României

RABC găzduiește delegația oficială a României

Mai 17, 2018

În perioada 17 - 20 mai, conducerea RABC a găzduit o delegație de primari și oficiali români din România - inclusiv guvernatorul județului Ilfov, domnul Marian Petrache. Printre participanți au fost:

Robert Negoiță - Primar Sector 3 Primăria Bucureștiului, Vasile Paval - Primar, Orașul Vaslui, Nicolae Barbu - Primar, Orașul Giurgiu, Constantin Ionica - Primar, Oraș Pitești, Ovidiu Crețu - Primar Bistrița, Viorel Ionescu - Primar din Hirsova, Teodora Marin - Administrator Public Oraș Ploiești, Mihai Culeafa - Adjunct, Ioan Mihalcea, Elena Buzatel - Primar Consilier Oraș Ploiești și Laura Popescu, Director General AMR.

Întâlnirile la nivel înalt au inclus o vizită la Curtea Federală din Brooklyn, unde s-au întâlnit cu onorabilul Robert Levy, magistrat federal al districtului de est și doi dintre cei mai buni procurori de district de la Curtea Federală.

Discuția de două ore s-a concentrat pe statul de drept și corupția din România și Statele Unite, sistemul judiciar american, o comparație între codurile penale ale celor două țări și alte aspecte legate de legislația statului federal. Judecătorul Levy este un cunoscut magistrat în sistemul Curții Federale din SUA și a călătorit în România de mai mult de douăzeci de ori, încă din 1974. Întâlnirea a fost de succes și iluminatoare pentru ambele părți.

În ziua următoare, miercuri după-amiază, delegația a vizitat Spitalul Greenwich Village din Lenox Hill, unde au fost întâmpinați de dr. Alex Hellinger, directorul general al acestei unități. Această unitate este parte a Sistemelor de sănătate Northwell și are 23 de spitale, 66 de mii de angajați și venituri anuale de peste 7 miliarde de dolari. Delegația română a primit o revizuire cuprinzătoare a sistemului medical american din New York și a modului de funcționare a modelului de sănătate Northwell pe coasta de est a Statelor Unite. În cadrul ședinței s-a convenit că ar putea fi elaborat un program de schimb între Northwell și diferite spitale românești, care să includă telemedicina și o afiliere cu spitale selectate din România.

La cererea președintelui RABC, Stefan Minovici, politicienii români au fost primiți joi după-amiază, pe 18 mai, de dl. Ioan Jinga, reprezentantul permanent al României la ONU. Ambasadorul Jinga a vorbit cu primarii și guvernanții despre eforturile sale de promovare a intereselor geopolitice ale României în Universitatea Națiunilor Unite și cu accentul pe integrarea României ca unul dintre membrii Consiliului de Securitate în anul 2020-2021. La întâlnire au participat mai mulți membri ai personalului domnului Jinga.

Un număr select al Delegației Române a participat, de asemenea, duminică, 20 mai la Ediția a XIX-a a Festivalului Românesc de pe Broadway.

 

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS