Limba Romana RABC
 
RABC 2017: Gala de recepție și premii de Crăciun - un eveniment memorabil

RABC 2017: Gala de recepție și premii de Crăciun - un eveniment memorabil

Decembrie 13, 2017

Gala anuală de Crăciun a RABC a avut loc miercuri, 13 decembrie în Manhattan, New York. Evenimentul, la care au participat peste 150 de invitați, a avut loc la Conacul Harry F. Sinclair, un reper istoric național al SUA și s-a bucurat de prezența domnului George Cristian Maior, ambasador al României în Statele Unite ale Americii, a domnului Ion Jinga, ambasador al României la Națiunile Unite, a domnului Victor Moraru, reprezentant permanent al Republicii Moldova la Națiunile Unite, doamnei Letitia James, avocatul public al orașului New York, și prim-viceprimarului metropolei americane, dl. Ed Cox, președintele Partidului Republican din New York, magistrat federal, judecătorul Robert Levy, precum și unii dintre reprezentanții de frunte ai comunității româno-americane din New York.

Cu această ocazie remarcabilă, domnul Daniel Lipinski a fost distins cu „General George Pomutz Excellence Award”, fiind cel mai susținător reprezentant din 2017 în Congresul Statelor Unite. În discursul său televizat, congresistul Lipinski a mulțumit conducerii RABC și comunității româno-americane pentru că i-au acordat această onoare și a promis să lucreze mai mult la problemele legate de acceptarea României pentru programul de scutire a vizei și întărirea relațiilor bilaterale între cele două națiuni.

Reprezentantul permanent român al Națiunilor Unite, ambasadorul Ion Jinga, a fost distins cu Premiul celui mai bun diplomat român în Statele Unite în 2017. În discursul său, Ștefan Minovici, președintele RABC, a declarat că acordarea distincției pentru cel mai bun diplomat român din Statele Unite în 2017, ambasadorului României la ONU a fost conferită nu numai pentru onorarea eforturilor sale la ONU cu privire la România, dar și pentru implicarea sa în susținerea mai multor proiecte și evenimente ale comunității românești din New York, cum ar fi Ziua României pe Broadway, întâlniri cu membrii Congresului și oficiali americani la campaniile RABC organizate în onoarea lor, precum și menținerea excepțională a relațiilor cu un spectru larg de membri din comunitatea noastră din Statele Unite, de la reprezentanți ai bisericilor ortodoxe, la personalități academice, oameni de afaceri, artiști, medici și mulți alții. "

Ambasadorul Ion Jinga și-a exprimat recunoștința pentru că a primit o astfel de onoare, afirmând că: "Văd în acest premiu o recunoaștere a muncii tuturor diplomaților români care slujesc pe teritoriul Statelor Unite. Misiunile diplomatice ale României la Washington și New York servesc țara cu profesionalism, dăruire și loialitate. Atât în relațiile bilaterale cu cei mai importanți parteneri strategici ai noștri, cât și pe arena globală a ONU, diplomația română este în fruntea eforturilor comune ale autorităților de la București și ale diasporei pentru a pune România pe un loc de influența internațională, meritată de țara noastră la 100 de ani de la Marea Unire."

Membru fondator și secretarul RABC, Yanni Deconescu, a primit premiul pentru cel mai bun membru al organizației din 2017, pentru eforturile și performanțele sale incredibile din acest an. Consiliul de afaceri româno-american continuă să reunească reprezentanți ai mediului de afaceri româno-american la New York și s-a afirmat ca o entitate dinamică și vizionară, fiind angajat într-o serie de proiecte economice și sociale și promovând, printre altele, programul de scutire a vizei pentru România. RABC este, de asemenea, un mândru susținător al campaniei României de a deveni un membru non-permanent al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite în perioada 2020-2021.

 


 

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS