Limba Romana RABC
 
Recunoașterea Dimensiunii Energetice a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite

Recunoașterea Dimensiunii Energetice a Parteneriatului Strategic
dintre România și Statele Unite

3 August, 2022

Săptămâna trecută a marcat o altă piatră de hotar în celebrarea relației puternice și vibrante dintre SUA și România, prin participarea la Washington a ministrului Energiei, dl Virgil Popescu, la o serie de întâlniri la nivel înalt la Washington, DC.

Printre demnitarii care au rostit observații în timpul recepției de la reședința oficială a ambasadorului Andrei Moraru s-au numărat dr. Kathryn Huff, secretar adjunct pentru energie nucleară la Departamentul de Energie al SUA, Enoh Ebong, directorul Agenției de Comerț și Dezvoltare din SUA și Cosmin Ghiță , CEO al Nuclearelectrica.

Evenimentul a fost onorat și de participarea unor membri de rang înalt ai administrației americane, ai Congresului SUA și ai Corpului Diplomatic, membri ai comunității româno-americane, inclusiv a RABC, precum și ai mediului de afaceri, academic, cultural și de gândire. comunitate de tancuri.

Acest eveniment a făcut parte dintr-o serie lungă de sărbători dedicate împlinirii a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România-Statele Unite ale Americii. Lansat la București în 1997, în prezența președintelui american Bill Clinton, Parteneriatul Strategic a apărut ca un element definitoriu în procesul de reformă în sfera militară, economică, politică și administrativă, contribuind decisiv la evoluția României în toate dimensiunile sale.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS