Limba Romana RABC
 
Conducerea RABC salută noul ambasador al României la Washington D.C.

Conducerea RABC salută noul ambasador al României la Washington D.C.

11 August, 2021

Miercuri, 11 august, Ștefan Minovici a fost primit în biroul E.S. Andrei Muraru, noul ambasador al României la Washington D.C. Dl. Muraru reprezintă o nouă clasă și generație de diplomați - tineri, carismatici, dornici să muncească din greu și deschiși la schimbări. El a fost numit în funcție de președintele Klaus Iohannis, pe data de 7 iulie 2021.

Subiectele abordate în timpul întâlnirii au avut ca punct de plecare relațiile bilaterale SUA-România, programul Visa Waiver, o prioritate majoră pentru RABC, parteneriatul strategic dintre cele două țări, asistența medicală, relațiile congresuale, creșterea investițiilor și a comerțului, o nouă platformă de lobby pentru România la congresul American, și generarea unui profil mai superior și mai proeminent pentru România în Statele Unite.

Născut în anul 1982, ambasadorul Muraru are un PhD în istorie (Universitatea Alexandru Ioan Cuza - 2011), un M.A. (2007) și un B.A. (2005) de la aceeași instituție academică. Anterior lucrase la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) - o agenție guvernamentală coordonată de prim-ministrul României. Între 2006 și 2009 a acționat în calitate de consilier la Cancelaria primului ministru și a fost, de asemenea, consilier personal al directorului general al Arhivelor Naționale din România. În continuare, a fost membru în Consiliul de Administrație al Televiziunii Române (2014). Între iulie și decembrie 2014, a fost consilier principal al președintelui Partidului Național Liberal (PNL), Klaus Iohannis.

Ambasadorul Muraru a acceptat o invitație din partea RABC de a participa la un prânz programat la sfârșitul lunii septembrie în New York. Împreună cu ambasadorul Ion Jinga, dl. Muraru îl va însoți pe președintele Iohannis la deschiderea Adunării Generale a ONU din 2021, care se va desfășura luna viitoare.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS