Limba Romana RABC
 
Alaturi de Nikki Haley la Lansarea Campaniei Prezidentiale

Alaturi de Nikki Haley la Lansarea Campaniei Prezidentiale

Iunie 2, 2023

O reala plăcere sa fiu parte din echipa care a ajutat la lansarea campanei prezidențiale ale doamnei Nikki Haley, fost guvernator al Carolinei de Sud și ex ambasador al SUA la Națiunile Unite, la câteva luni după ce si-a anunțat campania pentru alegerile prezidențiale din 2024 din Statele Unite. Ea este prima femeie guvernator care candidează la președinție. Dacă ar fi aleasă, doamna Haley ar deveni prima femeie președinte a Statelor Unite și ar fi deveni primul președinte Indian American. Doamna Haley este prima femeie de culoare care a fost o candidată majoră la nominalizarea la președinția republicană.

În ianuarie 2016, Conferința Republicană a Camerei a anunțat că Haley va susține răspunsul „Englez al Partidului Republican” cu stamina si carisma la discursul sau privind Starea (nației) Uniunii, generând speculații la cursa pentru vice-președințiale.

În 23 noiembrie.2016, președintele ales Donald Trump a nominalizat-o pe doamna Haley în funcția de ambasador al ONU. În timpul mandatului său ca ambasador al ONU, s-au speculat că aceasta ar fi folosit această funcție pentru a câștiga experiență de politică externă în pregătirea unei viitoare prezidențiale. candidatura. Această speculație a fost motivată de dezacordurile politice deschise pe care doamna Haley și administrația Trump le-au experimentat. După anunțul lui Haley, Consiliul Pentru Relații Externe a numit politica sa externă una dintr-o „abordare republicană tradițională, dură si nemiloasa a politicii externe”. Haley a declarat că Statele Unite trebuie să rămână superputerea globală. În acest scop, ea s-a angajat să combată influența Chinei și Rusiei pe scena internațională. Haley a adoptat o poziție fermă împotriva presupusei influențe chineze în afacerile interne și internaționale, numind China drept principala amenințare pentru Statele Unite. Ea a numit răspunsul administrației Biden la incidentul cu balonul chinez din 2023, ca fiind o umilință națională. Într-un articol de opinie publicat în New York Post pe 24 februarie 2023, doamna Haley a promis că „reduce fiecare cent din ajutorul străin pentru țările care urăsc [Statele Unite]”. Ea a enumerat Irakul, Pakistanul, Zimbabwe, China și Cuba ca astfel de țări și le-a etichetat ca dușmani ai Statelor Unite.

Doamna Haley și-a confirmat sprijinul pentru ajutorul militar american acordat Ucrainei în războiul acesteia împotriva Rusiei. Ea a spus că opoziția contra Rusiei în Ucraina este de interes vital pentru Statele Unite. Ea susține că ajutorul este necesar pentru a preveni noi invazii ale Rusiei sau Chinei în alte națiuni care ar declanșa un război mondial. Într-un interviu in februarie 2023, și în timpul opririlor campaniei în Iowa și New Hampshire, doamna Haley a declarat ca : „Războiul din Ucraina și Rusia nu este despre Ucraina; este despre libertate – și este un război pe care trebuie să-l câștigăm. Ea a sugerat că Statele Unite ar trebui să furnizeze Ucraina. echipament militar mai degrabă decât bani.

Consiliul de Afaceri Româno American a declarat totodată susținerea guvernatoarei Haley în cursa domniei sale a pentru Casa Albă.

Alaturi de Nikki Haley la Lansarea Campaniei Prezidentiale
Alaturi de Nikki Haley la Lansarea Campaniei Prezidentiale

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS