Limba Romana RABC
 
Mount Sinai International vizitează România

Mount Sinai International vizitează România

Ianuarie 9-13, 2019

În urma unui forum de succes BestInvest de la New York, RABC s-a angajat într-un proiect pe termen lung pentru a aduce primul spital american în Europa și România. Prima rundă de întâlniri și protocoale de implicare a avut loc între 9 și 13 ianuarie la Cluj și București și s-au concentrat pe apartenența la Mount Sinai International și la Școala Medicală Mount Sinai și la instituțiile și spitalele academice românești. Delegația condusă de Arthur A. Klein, MD, președinte al rețelei de sănătate Mount Sinai și Szabi Dorotovics, președinte Mount Sinai International.

Prima oprire a fost la Spitalul de Recuperare Polaris, deținut de Tudor și Ioan Socea, o echipă de tată și fiu. Polaris este o unitate medicală specializată în recuperare medicală și, în curând, va deschide departamentul de oncologie. Este o unitate de ultimă generație, care se adresează pacienților cu nevoi speciale, terapie fizică și recuperare. În timpul vizitei, directorii MSI și RABC s-au întâlnit cu o serie de demnitari clujeni, printre care Ștefan Gadola, dezvoltator și consul onorific al Kazahstanului la Cluj-Napoca, s-au întâlnit cu liderii SUA și RABC.

O altă întâlnire foarte importantă a avut loc la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, unde delegația a fost primită de prof. Dr. Anca Buzoianu, decanul școlii, de prof. Dr. Sorin Man, vicedecan și de întreaga conducere. Părțile au convenit să semneze un protocol pentru schimbul de programe academice și să ofere sprijin didactic pentru studenții universitari și multe altele.

În echipa din București, Mount Sinai International s-a întâlnit cu Robert si Georgeta Șerban, proprietarii Spitalului Medical Gral de oncologie și specializat în boli renale. Cercetarea clinică a fost o prioritate și principalul subiect, precum și îmbunătățirea calității asistenței și a echipamentelor de la Gral.

Întâlnirea cu fostul ministru al Sănătății și președintele Clinicii de Cancer Fundeni, Nicolae Bănicioiu și grupul său s-a focalizat pe dezvoltarea unui nou spital privat de oncologie din București.

La Școala Medicală Universitară Titu Maiorescu, conducătorii MSI s-au întâlnit cu prof. Dr. Smaranda Angheni, prof. conf. Univ. Gabriel Ispas și alți membri ai consiliului de administrație. Călătoria românească a inclus mai multe întâlniri cu Dominic Bruynseels, președintele FirstBank, prima și singura bancă americană din România. Instituția financiară și-a angajat sprijinul în eforturile MSI de a stabili un punct de vedere în medicina din România, în ceea ce privește finanțarea proiectelor locale în activitatea de sănătate. La Spitalul Neolife, delegația MSI s-a întâlnit cu domnul Iasmail Dernek, vicepreședinte Direcției asistenței medicale din Boslu Holdings Turcia și cu Dr. Cristina Berteanu, director medical și specialist în oncologie. Bestinevst Healthcare Romania II va avea loc în perioada 7 - 8 mai la București la Hotel Radisson.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS