Limba Romana RABC
 
Întâlnire cu viceprim-ministrul și ministrul Mediului Gratiela-Leocadia Gavrilescu

Întâlnire cu viceprim-ministrul și ministrul Mediului Gratiela-Leocadia Gavrilescu

Martie 21, 2018

Ștefan Minovici (președinte) și George Naghiu (director general) conduc o delegație RABC care s-a întâlnit cu DPM-ul României și ministrul Mediului, Grațiela Vlădescu, miercuri, 21 martie, pentru a discuta noi modalități de curățare a mediului românesc. La întâlnirea de o oră au participat șeful Statului Major al miniștrilor Rada Craciun, precum și Ionela Matei (director general adjunct RABC Cluj). Ministrul a fost extrem de interesat de un parteneriat cu RABC, în special în ceea ce privește companiile americane care ar putea ajuta țara în proiecte pentru gestionarea deșeurilor și să investească în această industrie la nivel local.

Proiectele propuse pentru gestionarea deșeurilor sunt de anvergură și au beneficii extraordinare pentru populația românească. Aceste proiecte implică și producători americani de curățare a mediului și de prelucrare a gunoiului extrem de specializați.

În prezent, România este capabilă să gestioneze și să proceseze doar 6% din deșeurile sale, iar în ritmul actual, va rămâne în afara gropilor de gunoi în următoarele 24 de luni. Un astfel de scenariu ar putea fi o adevărată provocare atât pentru națiune, cât și pentru Europa de Sud-Est. Bulgaria, Ucraina și Ungaria au probleme similare în ceea ce privește eliminarea și gestionarea deșeurilor.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS