Limba Romana RABC
 
IM

Întâlnire cu Președintele României, domnul Klaus Iohannis

June 08, 2017

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut o vizită oficială în Statele Unite, care s-a încheiat vineri, când s-a întâlnit cu omologul său, Donald J. Trump la Casa Albă.

Domnul Iohannis a primit premiul „Lumina până la națiuni” din partea Comitetului Evreiesc American (AJC). Aceasta este cea mai înaltă distincție a organizației prezentată șefilor de stat sau de guvern în semn de recunoaștere a impactului internațional crucial al beneficiarului asupra păcii, securității, democrației și promovării valorilor umane.

Vizita președintelui Iohannis la Washington a inclus și o întâlnire cu reprezentanții comunității românești din SUA, pe 7 iunie, la Ambasada României la Washington.

Stefan Minovici - Klaus IohannisLa 8 iunie, domnul Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Orrin Hatch, cu senatorii Ron Johnson și Ben Cardin, precum și cu membrii Camerei Reprezentanților - Robert Aderholt, Tim Walberg, Jackie Walorski, Devin Nunes, col. Paul Cook, Mike Rogers, Dana Rohrabacher, George Holding și Jim Banks - cei mai mulți membri ai Grupului de Prieteni pentru România din Congresul SUA, împreună cu co-președintele grupului, Mike Turner. Conducerea RABC, inclusiv Ștefan Minovici și Valentin Pipa, a fost prezentă la ceremonia de premiere, unde domnul Turner a fost distins cu Ordinul Național al Stelei României (rang de Mare Cruce), acordat de președintele Klaus Iohannis.

Alte evenimente importante au inclus întâlnirea cu directorul CIA, Mike Pompeo, pe 6 iunie și cu Rex Tillerson, secretarul de stat la Departamentul de Stat, pe 9 iunie. În aceeași zi de vineri, călătoria americană s-a încheiat cu o reuniune la summitul la Casa Albă, unde președintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat de președintele american Donald J. Trump în cadrul Biroului Oval.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS