Limba Romana RABC
 
Întâlnire cu copreședintele Grupului de Prieteni pentru România din Congresul SUA, congresistul Mike Turner, în New York

Întâlnire cu copreședintele Grupului de Prieteni pentru România din Congresul SUA, congresistul Mike Turner, în New York

Iunie 06, 2016

Pe 6 iunie a avut loc prima întâlnire unu-la-unu a Consiliului RABC cu co-președintele Grupului de Prieteni pentru România din Congresul SUA, congresistul Mike Turner (R-OH). Congresistul Turner va vizita România cu o săptămână înaintea evenimentului nostru, unde se va întâlni cu premierul Dacian Cioloș, cu președintele Klaus Iohannis și cu liderii aparatului de apărare și securitate de stat.

Mike TurnerCongressmanul Turner îndeplinește în prezent funcția de președinte al Comitetului serviciilor armate Tactical Air and Forces Land, care supraveghează programele de muniție, programele de achiziție ale Armatei și Forțelor Aeriene, toate programele de aviație ale Marinei și Corpului marin, ale Gărzii Naționale și ale Armatei și ale Forțelor Aeriene. Președinția Turner asigură ca soldații și avioanele din America să fie complet echipați pentru a-și îndeplini misiunea.

În ianuarie 2011, domnul Turner a fost numit președinte al delegației SUA la Adunarea Parlamentară a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), organizația interparlamentară a legiuitorilor din țările Alianței Nord-Atlantice. În decembrie 2014, Turner a fost ales președinte al Adunării Parlamentare NATO.

EVENIMENTUL TRECUT

Luni seară, 6 iunie, Consiliul a organizat un eveniment de strângere de fonduri în onoarea congresistului Mike Turner (R-OH), copreședintele Grupului de Prieteni pentru România din Congresul SUA.

Au participat demnitari precum Dl. Ion Jinga, reprezentantul permanent al României la ONU și dna. Ioana Costache, consul general al României la New York, această ocazie specială a fost marcată de o participare record de peste 25 dintre membrii și soții noștri din New York. Printre aceștia, Valentin Pipa, Mike Chiriac, Andre Cappon, Liviu Goldberger, Yanni Deconescu, Ana Lita, Cristina Minovici și gazdele evenimentului, dr. Mihaela Vladutiu și dr. Vlad Vlăduțiu.

La întoarcerea din România, unde domnul Turner s-a întâlnit cu președintele Iohannis și cu premierul Cioloș, a vorbit și despre exercițiile militare la care a participat la periferia Bucureștiului. „Amenințarea din partea Rusiei este reală, la fel ca angajamentul României pentru pace și securitate în regiune”, a comentat domnul Turner. "Suntem recunoscători pentru sprijinul și parteneriatul țării dvs. și așteptăm cu nerăbdare o relație de lungă durată cu România" - a adăugat el.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS