Limba Romana RABC
 

Visa Waiver Initiative

Consiliul de afaceri româno-american (RABC) este o organizație bi-partizană, fără scop lucrativ, care reprezintă o gamă largă de interese ale comunității româno-americane de pe ambele părți ale Atlanticului. RABC, împreună cu sute de organizații românești și milioane de americani și români care trăiesc aici și în străinătate, au mari așteptări ca, sub conducerea actuală a Congresului, Comitetului Senatului și Camerei Judiciare să avanseze reformele VWP în al 11-lea Congres. Aceste reforme vor permite României, în cele din urmă, să se alăture celor 37 de țări care fac parte deja din programul Visa Waiver și vor consolida legătura de prietenie dintre Statele Unite și România. În calitate de aliat NATO fidel și constant al SUA, România dorește să facă mai mult pentru a contribui la succesul, siguranța și dezvoltarea Statelor Unite. Sperăm că aceste comitete vor face tot ce le stă la dispoziție pentru a se asigura că adăugarea României la VWP va fi posibil.

Visa Waiver InitiativeAvem o mare oportunitate de a include România în Visa Waiver Program în Congresul anului viitor. Este mai important ca niciodată să ne asigurăm că reprezentanții noștri știu că acest lucru este important pentru noi. Din fericire, este destul de simplu și nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute din timp. Să acționăm împreună și să facem visul acesta de un deceniu să devină realitate!

Ce este Visa Waiver Program?

Cetățenii unei țări cărora li s-a acordat o derogare de viză de către Statele Unite li se permite o vizită de 90 de zile în Statele Unite, fără a solicita viza din partea unui consulat american. Acest lucru elimină o mare parte din birocrație și ore lungi la rând. De asemenea, solicitantul economisește bani, deoarece acesta trebuie să plătească o taxă de fiecare dată când completează un formular pentru o viză. În plus, o renunțare la viză semnalează celor care doresc să viziteze prieteni sau rude sau să caute oportunități de afaceri că sunt cetățenii unei națiuni care este de încredere, respectată și considerată un adevărat aliat al SUA.

De ce ar trebui inclusă România în VWP?

Visa Waiver InitiativeÎn primul rând, este o problemă de loialitate, corectitudine și egalitarism. România, un vechi susținător și prieten al Statelor Unite ar trebui inclusă în program. Țara noastră a luptat alături de Statele Unite în Orientul Mijlociu de la începutul războiului din Irak. Treizeci și șase de soldați români au murit până acum luptând pentru pace și libertate alături de forțele americane din Kosovo, Irak și Afganistan.

Românii etnici sunt unul dintre cele mai antreprenoriale, talentate, muncitoare și apreciate grupuri de profesioniști din Statele Unite. Mai mulți români veniți în America înseamnă mai multe afaceri, mai multe călătorii, mai multe locuri de muncă și miliarde de dolari adăugați economiei americane. De asemenea, ar genera mai mult comerț, cooperare economică și investiții româno-americane. Economia României este una dintre cele mai viguroase din Europa la creșterea pe continent în 2016!

Există aproximativ un milion de români americani în SUA. Ei și strămoșii lor au contribuit mult la dezvoltarea și prosperitatea țării adoptate, precum și la libertatea și independența acesteia. De la George Pomutz, la Emil Palade și Peter Georgescu, românii sunt creditați că au cumpărat Alaska, au câștigat premiul Nobel sau au condus companii de miliarde de dolari. De asemenea, genialitatea oamenilor noștri din IT rămâne legendară. A deschide porțile către schimbul liber de vizitatori cu România înseamnă să recunoaștem valorile noastre împărtășite de-a lungul a peste două secole de cultivare a unei relații cu totul speciale.

Vă rugăm să citiți petiția de mai jos pentru a lua la cunoștință puncte importante ale aceastei situații.

Sunați-vă reprezentantul cât mai repede. La apelurile dumneavoastră trebuie să răspundă o persoană reală care vă va da numele său (spre deosebire de colectarea e-mailurilor); acest lucru va avea un impact mult mai mare.

De ce este acesta momentul potrivit pentru a solicita VWP?

Visa Waiver InitiativeFacem petiții în numele unui milion de româno-americani puternici, care trăiesc în Statele Unite, pentru a încuraja cei 20 de membri ai Comitetului judiciar din Senat și cei 40 de membri ai Comitetului judiciar al Camerei să avanseze legislația care va permite României să se alăture Visa Waiver Program (VWP). Este important să subliniem contribuțiile enorme și impactul pe care imigranții români l-au adus în Statele Unite în ultimele două secole. Deși România a fost desemnată de Departamentul de Stat al SUA drept „o țară aliată impresionantă” pentru intrarea în VWP, progresul a încetinit în încercările trecute, deoarece România rămâne în afara plajei de refuz a vizelor. Ratele de refuz a vizelor, standardul actual pe care guvernul SUA îl folosește pentru țările potențiale VWP, a fost criticat de multe organizații externe, cum ar fi Heritage Foundation și chiar GAO, ca fiind ineficiente și inexacte. Legislația bi-partizană și bi-camerală a fost introdusă pentru a reforma criteriile VWP și a permite ca metrica să se bazeze pe ratele de depășire. În prezent, România are o supraexcesă de 10,5%, de trei ori mai mare decât pragul de 3% necesar în legislație. În plus, potrivit Departamentului de Stat, România a implementat și adoptat în 2014 toate măsurile de securitate și protocoalele de schimb de informații solicitate de guvernul american. Astfel, problemele de securitate referitoare la cetățenii români ar trebui să fie minime.

Datorită actualului climat economic, SUA ar trebui să-și pună o altă întrebare - cu măsurile de securitate adecvate în vigoare, cât de repede putem da noilor țări statutul de aprobare a scutirii de viză? Fiecare țară VWP admisă are un efect extrem de pozitiv asupra comerțului și economiei din SUA în general. Numerele sunt uimitoare - în 2010, peste 17 milioane de vizitatori în Statele Unite au fost din țările VWP. Acești 17 milioane de vizitatori au cuprins 65% din totalul înregistrărilor din alte țări, iar prezența lor a adăugat 61 miliarde de dolari economiei noastre și a generat 433.000 de noi locuri de muncă americane. Pentru a extrapola amploarea impactului economic prin admiterea României la VWP, să luăm în considerare impactul Coreei de Sud, una dintre cele mai noi țări înregistrate în VWP.

Visa Waiver InitiativeNumai în 2010, Statele Unite au înregistrat o creștere de 49% a turiștilor din Coreea de Sud, care au totalizat 1,6 miliarde USD de încasări de turism și au dus la crearea a 4.800 de noi locuri de muncă din SUA. Nu este de mirare că industria turistică din SUA, Camera de Comerț a SUA, peste 100 de companii Fortune 500 și multe alte organizații orientate spre afaceri sprijină extinderea Programului de scutire a vizei. Ultimele națiuni aprobate de VWP sunt Andorra, Australia, Austria, Belgia, Brunei, Chile, Republica Cehă și Danemarca. România ar trebui să fie următoarea!

Semnați petiția noastră de mai jos pentru a trimite semnătura dumneavoastră electronică către toți membrii comisiilor din Senat și Camera Judiciară!

Modul de petiție pentru includerea României în Programul de scutire a vizei din S.U.A.

The Jobs Originating through Launching Travel Act (JOLT) of 2015 (HR 1401) sau JOLT, pe scurt, este un catalizator puternic pentru ca România să intre în programul de scutire a vizei, ajutând, în același timp, economia Statelor Unite prin creșterea turismului. Mai jos veți găsi un exemplu de ajutor pe care oamenii l-au explicat reprezentantului Congresului despre importanța acestui proiect de lege pentru americanii români și americanii în general.

Acest exemplu de scrisoare va fi localizată în conținutul mesajului dumneavoastră în mod implicit.

To the distinguished members of the Senate and House Judiciary Committees,

 

Dear Representative                                                                               

I am writing this petition in order to gain support and have you become a co-sponsor H.R. 1401, the Jobs Originated through Launching Travel (JOLT) Act of 2015. This important legislation, which enjoys broad support in the private sector and bipartisan support in Congress, would stimulate international tourism and business to the United States by expanding the Visa Waiver Program (VWP).

The Visa Waiver Program enables nationals from 38 participating countries to travel to the United States for tourism or business stays of up to 90 days without obtaining a visa. Its creation was designed to eliminate unnecessary barriers to travel, stimulate the tourism industry, and permit the Department of State to focus consular resources in higher risk areas. Regrettably, today Romania remains the only European Union member of the Schengen Zone (created to promote visa free travel across the EU), that is not a Member of the VWP.

Now is the time to act! Help us include Romania – one of America’s strongest allies – in the VWP.

Travel to the United States is America’s top services export. With Romania being a shining example of economic and democratic success, and with one million Romanian Americans calling the United States home, the historic links between our two great countries are only suffering by being shackled with limitations on people-to-people contacts that are guaranteed through programs like the VWP.

The U.S. Chamber of Commerce, U.S. Travel Association, the American Hotel and Lodging Association, and the National Retail Federation all support H.R. 1401. I urge you to join Representatives Mike Turner (R-OH) and Dan Lipinski (D-IL), the co-chairs of the Romanian Caucus, by becoming a co-sponsor of this important and timely legislation that finally welcomes Romania into this program and paves the way for even greater cooperation between our two great nations.

Thank you for your prompt attention to this important matter.
I look forward to your response.

Sincerely,

                                                                              
(Your name here)

Pentru a semna petiția electronică, vă rugăm să completați formularul următor și să apăsați butonul TRIMITE.

(*) Mandatory fields.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS