Limba Romana RABC
 
Noi, cei de la Consiliul de Afaceri Romano-American, ne facem datoria cu grija si responsabilitate. Noi cream comunitatea, cu fiecare proiect in parte. Alatura-te noua daca impartasesti aceleasi valori. Impreuna vom fi mai puternici si vom putea duce la bun sfarsit cele mai marete planuri.
Experienta noastra indelungata in derularea proiectelor cu companii si agentii din Romania si din Statele Unite ale Americii se bazeaza pe experienta este bazata pe peste 300 ani de succes neegalat in domenii precum Aparare, Afaceri Guvernamentale, Sanatate, Mediu, Infrastructura, Bursa, Legislatie Internationala, Dezvoltarea Afacerilor, Marketing, Relatii Publice si multe altele.
Serviciile noastre personalizate ne diferentiaza de NGO-uri, firme si companii de consultanta private, in SUA si in lume. Echipa noastra va asigura companiei si comunitatii dumneavoastra o atentie deosebita, sustinerea intereselor si acces la factorii de decizie, informare in timp real si ducerea la bun sfarsit a planurilor dumneavoastra, intr-un mod net superior fata de ceea ce va puteti astepta de la alte firme.
Astazi, exigenta dar prospera economie a Statelor Unite ramane liderul mondial. Acest lucru aduce dupa sine necesitatea de a gasi partenerul perfect care sa va ghideze afacerile, pe masura efortului si investitiilor dumneavoastra, in aceste vremuri, printre cele mai volatile din istoria moderna.
In ultimul rand, noi credem ca Romania trebuie sa ceara, sa obtina si sa mentina pozitia care i se cuvine. Aceasta minunata natiune, binecuvantata cu multa frumusete, cu oameni inteligenti si intreprinzatori, merita un viitor mai bun. Iar acel viitor stralucit si promitator ne este mai mult ca niciodata la indemana.
Consiliul de afaceri româno-american - RABC a fost creat ca rezultat direct al unei nevoi puternice și imperative de a reprezenta un spectru mai larg de valori românești. Consiliul nostru și-a asumat, printre altele, misiunea de a aduce și ridica la cel mai înalt nivel elemente cheie ale societății noastre, ce ne fac mândri de moștenirea și realizările românilor. De fapt, aceste atribute ne diferențiază ca membri ai diasporei românești din Statele Unite. Toate acestea în timp ce continuăm să fim integrați cu mândrie în cultura și societatea americană, așa cum am fost întotdeauna.

Întâlnire cu Președintele Comisiei de Relații Externe al Senatului SUA, Senatorul Bob Menendez

Întâlnire cu Președintele Comisiei de Relații Externe al Senatului SUA, Senatorul Bob Menendez

Miercurea trecută la Washington, ne-am întâlnit din nou cu un vechi prieten al României, senatorul Bob Menendez (D-NJ), președintele Comisiei de Relații Externe al Senatului SUA. Cu binecuvântările sale, am reușit să confirmăm în 2019, primul ambasador al SUA născut în România la București. Subiectele discuțiilor au fost Ucraina, alegerile prezidențiale din 2024 în SUA și debaclul general din cauza retragerii trupelor americane din Afganistan. Senatorul Menendez va intra in cursa de realegere in în 2024.   Detalii »

Ziua Drapelului in Statele Unite

Ziua Drapelului in Statele Unite

Un eveniment remarcabil la rezidența ambasadorului Andrei Muraru din Washington, DC, miercurea trecuta, sărbătorind Ziua Drapelului in Statele Unite. Onorat să participam și să întâlnim prieteni noi și vechi.   Detalii »

Alaturi de Nikki Haley la Lansarea Campaniei Prezidentiale

Alaturi de Nikki Haley la Lansarea Campaniei Prezidentiale

O reala plăcere sa fiu parte din echipa care a ajutat la lansarea campanei prezidențiale ale doamnei Nikki Haley, fost guvernator al Carolinei de Sud și ex ambasador al SUA la Națiunile Unite, la câteva luni după ce si-a anunțat campania pentru alegerile prezidențiale din 2024 din Statele Unite. Ea este prima femeie guvernator care candidează la președinție. Dacă ar fi aleasă, doamna Haley ar deveni prima femeie președinte a Statelor Unite și ar fi deveni primul președinte Indian American. Doamna Haley este prima femeie de culoare care a fost o candidată majoră la nominalizarea la președinția republicană.   Detalii »

Alaturi de Nikki Haley la Lansarea Campaniei Prezidentiale

Cea mai mare expoziție de mobilier și designeri de interior – FGOI - la NY

Cea mai mare expoziție de mobilier și designeri de interior – FGOI - la NY

New York City a găzduit săptămâna aceasta cea mai mare expoziție de mobilier și designeri de interior – FGOI, organizată în inima Manhattanului. Au participat producători și furnizori de servicii din Suedia, Slovenia, România, Bulgaria, Republica Cehă și Spania. Acest eveniment special a avut ca scop facilitarea de relații între companiile americane și cele europene, generarea de sinergii în dezvoltarea afacerilor și consilierea in crearea unei platforme și identități pe piața profitabilă și generoasă din America. Invitați să participe și să vorbeasc au fost experți în domeniu, precum Luc Massaux de la Switzer Group, Jarvis Wong de la Jarvis Studios, Group, Chris Resea de la liniile Ressea Design și Susana Babic de la BMP lightning. Subsemnatul a reprezentat comunitatea de afaceri româno-americană din industria mobilei.

Cea mai mare expoziție de mobilier și designeri de interior – FGOI - la NY

Intalnire la varf SUA – Romania in Domeniul Medical

Intalnire la varf SUA – Romania in Domeniul Medical

Ministrul Sănătății, Dr. Alexandru Rafila alături de Președintele Mount Sinai International, Dr. Szabolcs Dorotovics, flancați de către doi "asistenți", unul dintre ei domnul Alexandru Mihai Borcan, Secretar de Stat, la o întâlnire de lucru saptamana trecuta la București.

Cu aceasta ocazie rara, s-a contemplat viitorul domeniului privat al sănătății din România. O structura încurajatoare, modelul la scară al noului Spital de Urgență din Cluj. Individul cu haina roșie nu este un angajat SMURD, ci o simpla victima a companiei TAROM care a ajuns cu întârziere la București, o schimbare de garderobă după zbor devenind imposibila.

Pregatiti petnru un nou inceput in politica romaneasca

Pregatiti petnru un nou inceput in politica romaneasca

O placere sa port o discuție cu un vechi prieten (51 de ani) Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției, fost președinte al Senatului României și una dintre cele mai strălucite personalități ale politicii românești - in opinia mea. Cu o noua colitie si Premier prelund puterea in curand, cotemplam noi planuri, proiecte si promisiuni. Acest domn insa va trebui luat in serios si ramane demn de admirat si de urmat. Viitorul politicii noastre interne se va afla cel putin parțial si pe umerii acestui domn.

Reunión con el Jefe de Miami - Alcalde Francis Suarez

Reunión con el Jefe de Miami - Alcalde Francis Suarez

Întâlnire dinamica cu primarul orașului Miami, Francis X. Suarez, un lider politic Floridian cu perspective si sanse la cursa pentru Casa Alba din 2024. Conducând un mare oraș mare din America cu o siguranța publica de excepție si o economie galopanta, acest fiu de emigranti cubanezi promite o întoarcere la valorile clasice americane, marca Ronald Reagan și la la o reînvigorare a mândriei naționale a Statelor Unite.

Faceți cunoștință cu familia legendară și o moștenire de neegalat

Faceți cunoștință cu familia legendară și o moștenire de neegalat

Întâlnire memorabilă cu patriarhul și CEO-ul familiei Beretta Holdings, Pietro Beretta și minunata sa soție americană, Gretchen Harnischfege, la showroom-ul din Madison Avenue, New York. Prezidând peste imperiu de miliarde de dolari creat cu mai bine de cinci secole in urma, Pietro Beretta reprezintă o moștenire unică si istorica a unei tradiții de familie, excelență și continuitate de neegalat.

Financial Intelligence, iată-ne!

Financial  Intelligence Group

O discuție sinceră și constructivă cu membrii fondatori ai Financial Intelligence Group din București. Acest cvartet feminin - de la stânga la dreapta Geanina Vodă, Anca Iovan, Ancuța Stanciu și Adina Ardelean - este un grup dinamic, nepretențios, predispus să depășească limitele obișnuite ale dezvoltării și analizei afacerilor în România. Avem norocul de a lega o prietenie reala și am convenit asupra unui parteneriat viabil între reputata revista de afaceri și Consiliul de Afaceri Româno-American. Așteptăm cu interes să lucrăm împreună, dar cel mai important, să aducem energie reînnoită și valoroasă mediului de afaceri din România.

Pariind pe Roșu in Statul Pennsylvania

Pariind pe Roșu in Statul Pennsylvania

În cursa strânsă pentru Senat din statul Pennsylvania, consideram că cel mai bun și mai calificat candidat la alegerile din noiembrie rămâne doctorul Mehmet Oz. Fiu al unor emigranți turci, un medic de încredere devenit personalitate TV, dr. Oz abordează și răspunde în opinia noastră la multe dintre provocarile și problemele cu care se confruntă statul Pennsylvania. Prin urmare, Consiliul de Afceri Romano-American susține candidatura doctorului Oz, față de adversarul său, John Fetterman.  Detalii »

Întâlnire cu noua ambasadoare a României in Italia

Întâlnire cu noua ambasadoare a României in Italia

O vizită obligatorie la Ambasada României la Roma, pentru a o întâlni pe noua noastră ambasadoare în Orașul Etern, E.S. Gabriela Dancau. O prezenta remarcabila, o diplomata bine informata, dinamica, intuitiva si generoasă cu timpul ei, Dna. Dancău reprezinta nu doar o relație bilaterală crucială cu un aliat crucial al României, ci și cea mai mare diasporă de 1,3 milioane de români care trăiesc astăzi în Italia.

Ramas bun consulului general adjunct, domnul Futoshi Matsumoto, și urându-i bun venit succesorului său, domnul Akira Enzo

Ramas bun consulului general adjunct, domnul Futoshi Matsumoto, și urându-i bun venit succesorului său, domnul Akira Enzo

Stefan Minovici a participat vineri, 19 august, la Casa Japoniei din Manhattan, la o recepție de rămas bun de la domnul Futoshi Matsumoto, șef adjunct al misiunii și consul general adjunct și l-a salutat succesorului său, domnul Akira Endo.

Ceremonia a fost prezidata de Consulul General al Japoniei la New York, ambasadorul Mikio Mori. Consiliul de Afaceri Româno-American a dezvoltat o relație de lucru viabilă cu Secția Economică a Consulatului Japoniei la New York. Organizația noastră salută noul Consul general Adjunct – domnul Endo, si va oferi același sprijin deplin în misiunea domniei sale în Statele Unite.

Recunoașterea Dimensiunii Energetice a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite

Recunoașterea Dimensiunii Energetice a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite

Săptămâna trecută a marcat o altă piatră de hotar în celebrarea relației puternice și vibrante dintre SUA și România, prin participarea la Washington a ministrului Energiei, dl Virgil Popescu, la o serie de întâlniri la nivel înalt la Washington, DC.

Printre demnitarii care au rostit observații în timpul recepției de la reședința oficială a ambasadorului Andrei Moraru s-au numărat dr. Kathryn Huff, secretar adjunct pentru energie nucleară la Departamentul de Energie al SUA, Enoh Ebong, directorul Agenției de Comerț și Dezvoltare din SUA și Cosmin Ghiță , CEO al Nuclearelectrica.  Detalii »

Romania Elogiata si Onorata de către al 117-lea Congres al SUA si de către Senatul American

Romania Elogiata si Onorata  de către al 117-lea Congres al SUA si de către Senatul American

Într-o demonstrație remarcabilă de sprijin și solidaritate, cel de-al 117-lea Congres al Statelor Unite a introdus Rezoluția H. RES. 1222 dedicată României, care a marcat oficial cea de-a 25-a aniversare a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite. Au fost prezenți cei doi copreședinți ai Grupului de prietenie cu România din Congresul Statelor Unite, membri ai Camerei Reprezentanților, Mike Turner și Debbie Dingell, care reprezintă partidele Republican și Democrat. Aceștia au fost reprezentanții alesi sa introduca rezoluția care onorează oficial piatra de hotar de un sfert de secol al Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite. Ambasada României la Washington a inițiat și organizat evenimentul la Capitoliul american pentru a marca introducerea rezoluției, cu participarea mai multor membri ai Congresului SUA și ai Parlamentului României, a comunității românești și a mediului de afaceri româno-american. » Detalii

Ediția XXI-a a festivalului Ziua României pe Broadway a avut loc duminică, 12 iunie, sub amenințarea puternică a ploilor abundente și a furtunilor

Ediția XXI-a a festivalului Ziua României pe Broadway a avut loc duminică, 12 iunie, sub amenințarea puternică a ploilor abundente și a furtunilor

Ediția XXI-a a festivalului Ziua României pe Broadway a avut loc duminică, 12 iunie, sub amenințarea puternică a ploilor abundente și a furtunilor.

Prognoza a pus un mare semn de intrebare și scepticism in prima parte a zilei, generând cu adevărat o provocatoare asupra întregului eveniment inițial, Mulți au decis să rămână acasă inițial, dar câteva mii de turiști și membrii Diasporei au venit in forta și au rămas cu mult peste ora 17:00. – ora închiderii oficiale a evenimentului. Anul acesta, Festivalul Zilei României s-a dovedit a fi un alt succes, cu o prezență remarcabilă la momentele din a doua jumătate a zilei. Celebrul Canion al Eroilor de pe Broadway-ul Districtului Financiar din Manhattan (între Liberty St. și Bowling Green Plaza) – a devenit o mini-insulă românească dedicată, plină de muzică, dans, recitaluri, costume, un spectacol militar al gărzii de onoare Xavier din New York și mâncăruri tradiționale savurate de un audiență din peste 100 de țări. Aceasta este aceeași porțiune de pe Broadway care a onorat celebrități globale - de la președinți precum Dwueight Eisenhower, Charles de Gaulle, o duzină de primi miniștri, Papa Ioan Pail al II-lea, Charles Lindberg, Amelia Earhart, Neil Armstrong, Regina Maria a României, Regina Elisabeta a Angliei, Generalii McArthur si Ben-Gurion și mai mulți alți oameni de renume mondial. Organizat de catre Consiliul de Afaceri Romano-American – RABC, Minovici Medical Development - MMD, si Fundatia ZIUA USA, cu sprijin puternic din partea Ambasadei României Dwueightla Washington, Festivalul a fost facut posibil in mare parte printr-o sponsorizare din partea Studium Green Corporation din Cluj- Napoca și proprietarul său, Dorin Bob, sprijinul Transgaz, S.A. condusă de președintele acesteia, Ion Sterian și o donație generoasă din partea Fundației Minovici și a liderului acesteia, Stefan A. Minovici. » Detalii

RABC va promova afacerile din SUA și comerțul cu Japonia.
Va ajuta la Ziua Paradei Japoniei din New York, pe 14 mai

RABC va promova afacerile din SUA și comerțul cu Japonia. 
Va ajuta la Ziua Paradei Japoniei din New York, pe 14 mai

Săptămâna trecută, RABC a vizitat Consulatul General al Japoniei la New York, la invitația principalului său diplomat - domnul Futoshi Matsumoto, șef adjunct al misiunii și consul general adjunct al Japoniei. Domnul Matsumoto a fost flancat de domnul Naohito Sato - Consul, Divizia Economică și domnul Maki Mizusawa, Consul - Relații Publice.

Cele doua parti au discutat despre investiții sporite ale SUA în Japonia, relocarea companiilor americane din China în Japonia și sprijinul RABC pentru viitoarea Paradă de Ziua Japoniei din Upper West Side a Manhattanului, sâmbătă, 14 mai. În aceeași săptămână, delegația japoneză a revenit în regim de reciprocitate in vizită de două ore la birourile RABC din Downton Manhattan.

Intalnire la Washington cu Legislatori Americani

Intalnire la Washington cu Legislatori Americani

O delegație condusă de ambasadorul României la Washington DC, E.S. Andrei Muraru și Stefan Minovici, s-a întâlnit săptămâna trecută cu membri ai Senatului și Camerei Reprezentanților SUA.

Agenda discuțiilor maraton de două zile a gravitat în jurul crizei actuale din Ucraina, a parteneriatului strategic dintre cele două țări partenere, România și Statele Unite, al programului Visa Waiver și a creșterii investițiilor SUA în România. România rămâne o oportunitate și o platformă de prim rang pentru a facilita creșterea numărului de companii americane in Romania și a unităților de producție. Romania pentru a reloca cu ușurința producția și forța de muncă din Asia în Europa. România ar putea extinde, de asemenea, producția de echipamente de apărare și construcții/ infrastructura revigorând industriile atât de necesare din țară.

Turneul de pe Capitol Hill a inclus reprezentanții Eric Swalwell (D-CA), Tracey Mann (R-KS), John Moolenaar (R-MI), Bill Hagerty (R-TN) și Joe Wilson (R-SC).

Romanian American Business Council îi invită legiuitorului SUA să viziteze România în octombrie 2022 pentru o misiune de informare.

Recepția Comitetului Național Republican Senatorial – NRSC – „STAREA NATIUNII”

Recepția Comitetului Național Republican Senatorial – NRSC – „STAREA NATIUNII”

Recepția Comitetului Național Republican Senatorial – NRSC – „STAREA NATIUNII” a avut loc aseară la Harvard Club din New York City. Peneliști - Președintele NRSC, Senatorul Rich Scott (FL), Senatorul Bill Hagerty (TN) și Senatorul Ben Sasse (NE) - precum și via Zoom Liderul Minorității Senatului Mitch McConnel (KY) - Senatorul Susan Collins (ME) și Senatorul John Kennedy (LA).

Conferința a fost moderată de Eric Levine, partener la Eisman, Lehraupt & Kakoyanns – un bun prieten de familie. Subiectele dezbătute au fost Rusia și amenințarea iminentă cu invadarea Ucrainei, pericolul reprezentat de Vladimir Putin în Europa Centrală de Răsărit, starea economiei Statelor Unite - cu cea mai mare rată a inflației și a criminalității din ultimele decenii sub președinția lui Joe Biden, o China malignă în ascensiune dornica de a deveni cea mai dominantă putere din lume și nu in ultimul rând, imigrația ilegală. Concluzie - există speranță în viitor dacă republicanii reia Camera și Senatul.

RABC se alătură Three Seas Initiative în Calitate de Consultant

RABC se alătură Three Seas Initiative în Calitate de Consultant

Proiectul Three Seas este o inițiativă care reunește douăsprezece state membre ale UE conectate triunghiular de la Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică. Partenerii impresionanți sunt Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia. Ca niciodată înainte, ei vor să mute acțiunea și să progreseze la un nivel mai înalt și de neegalat. Detalii »

O sărbătoare specială a Zilei Naționale a României la Arlington, Virginia

O sărbătoare specială a Zilei Naționale a României la Arlington, Virginia

Ambasada României la Washington DC a sărbătorit saptamana trecuta Ziua Națională a României la Army Navy Club din Arlington, Virginia. Gala de 1 Decembrie a fost o premieră pentru avanpostul nostru diplomatic din Statele Unite. Mulți diplomați și demnitari, printre care mulți oficiali ai Departamentului de Stat, lideri de afaceri și cadre academice au celebrat si admirat decorurile spectaculoase din acest loc istoric, alături de un minunat grup de români americani. Mulțumiri speciale și felicitări adresate E.S. Andrei Muraru, noul ambasador al României in Statele Unite și generosului sponsor al evenimentului - TRANSGAZ, condus de un bun prieten și membru senior al RABC, Ion Sterian!
Detalii

Intalnire între conducerea Consiliului de Afaceri Româno-American și Nicoleta Pauliuc, Președintele Comisiei de Apărare din Senatul României

A Candid Exchange in Bucharest with Nicoleta Pauliuc, the
Chairwoman of the Defense and National Security of Romania

In data de 10 noiembrie 2021 a avut loc o intrevedere între conducerea Consiliului de Afaceri Româno-American și Nicoleta Pauliuc, Președintele Comisiei de Apărare din Senatul României. Intalnirea s-a desfasurat la București, la sediul Senatului. Doamna Nicoleta Pauliuc este un senator în plina ascensiune în politica românească, devenind recent un candidat dezirabil pentru postul de Ministru al Apărării Naționale. În timpul discuției de mai mult de o oră, cei doi au acoperit teme precum statusul achizițiilor militare ale României și cerințele programului referitor la relațiile bilaterale cu Raytheon, un gigant in domeniul apărării, cu care RABC a avut onoarea să colaboreze de-alungul mai multor ani. Totodată, cei doi au discutat despre viitorul industriei de apărare din România, iar pe final, domnul Minovici i-a extins invitația doamnei senator de a veni la o întâlnire cu politicieni marcanți din Statele Unite, la New Yok și la Washington D.C., la începutul anului viitor.

Intalnire cu Senatorul Tom Cotton (R - AK)

Intalnire cu Senatorul Tom Cotton (R - AK)

Tom Cotton este un senator din statul american Arkansas. Comitetele în care acesta activează sunt în domeniul judiciar, printre ele numerându-se Subcomisia pentru Justiție Penală și Antiterorism, Comisia de Intelligence și Comitetul pentru Servicii Armate, unde acesta activează în poziția de membru de înalt rang al Subcomitetului de Putere Aeriană.

Tom face parte dintr-o familie de cowboy cu o tradiție de peste o sută de ani, crescând alături de părinți la ferma din Yell County. Acesta a absolvit liceul Dardanelle, Harvard și Harvard Law School. După un stagiu la Curtea de Apel a Statelor Unite și după o perioadă de practică în drept privat, Tom a parasit domeniul judiciar după atacurile din 11 septembrie. Tom Cotton a servit activ aproape cinci ani în cadrul Armatei SUA, pe post de ofițer de infanterie. Mai mult, acesta a participat la operațiunile de luptă din Irak în cadrul 101st Airbourne și în Afghanistan, în cadrul unei echipe provinciale de reconstrucție. Între cele două tururi de luptă, Tom a servit în cadrul Old Guard la Cimitirul Național Arlington. Decorațiile militare ale lui Tom Cotton includ Medalia Steaua de Bronz, Insigna de Infanterie de Luptă și decorația Ranger Tab.   » Tot articolul

Întâlnire cu congressman-ul Eric Swalwell (D-CA)
Programul Visa Waiver și Misiunea de cercetare pentru România

Meeting with Congressman Eric Swalwell (D-CA)

În ziua de marți, 22 septembrie, Ștefan Minovici s-a întâlnit în New York, cu congressman-ul Eric Swalwell (D-CA) pentru a discuta despre relațiile bilaterale dintre Statele Unite și România. Celor doi li s-au alăturat Yadena Wolf, șefa de cabinet al congressman-ului Swalwell și William Rose, Manager de proiect al RABC.

Întâlnirea a fost una de succes, discutându-se o serie de subiecte importante. Congressman-ul, împreună cu Ștefan Minovici, au analizat natura parteneriatului special dintre Statele Unite și România, menționând locația geografică strategică a României de-a lungul coastei Mării Negre și proximitatea acesteia față de Rusia. Mai mult, cei doi au discutat despre importanța lobbyingului pentru investiții în infrastructura de sănătate și de securitate a României.   » Tot articolul

Întalnire cu senatorul Marco Rubio (R-Florida)

Meeting with Senator Marco Rubio (R-Florida)

Ștefan Minovici s-a întâlnit joi, 09 septembrie, în New York cu senatorul din Florida, Marco Rubio, în timpul unui eveniment caritabil organizat de Levine Eiseman, Lehrhaupt & Kakoyiannis și RABC pentru a discuta despre relațiile bilaterale dintre Statele Unite și România. Mai mult, cei doi au discutat despre problemele actuale cu care se confruntă cele două țări, cum ar fi problemele de securitate națională, comerț, sistemul de sănătate și investiții. Marco Rubio este senator din partea statului American Florida de mai mult de un deceniu și a activat în cadrul Comitetului de Afaceri Externe din anul 2011. Senatorul a călătorit în România de trei ori, ultima dată venind în vizită în anul 2017, când a fost și decorat cu Ordinul Steaua României pentru ajutorul acordat de-a lungul timpului. Mai mult, senatorul Marco Rubio și-a exprimat susținerea pentru inițiativa RABC „Make it in Romania”, care țintește să aducă mai multe investiții americane în România și să relocheze o parte din companiile americane din Estul Asiei în România. Acesta a completat prin a spune că România este un loc ideal pentru oportunități offshore și de producție. Cei doi au planificat o vizită congresională și senatorială în România până la finalul acestui an și au pus bazele unei promovări de investiții și a unei misiuni de cercetare.

Conducerea RABC salută noul ambasador al României la Washington D.C.

Andrei Muraru

Miercuri, 11 august, Ștefan Minovici a fost primit în biroul E.S. Andrei Muraru, noul ambasador al României la Washington D.C. Dl. Muraru reprezintă o nouă clasă și generație de diplomați - tineri, carismatici, dornici să muncească din greu și deschiși la schimbări. El a fost numit în funcție de președintele Klaus Iohannis, pe data de 7 iulie 2021.

Subiectele abordate în timpul întâlnirii au avut ca punct de plecare relațiile bilaterale SUA-România, programul Visa Waiver, o prioritate majoră pentru RABC, parteneriatul strategic dintre cele două țări, asistența medicală, relațiile congresuale, creșterea investițiilor și a comerțului, o nouă platformă de lobby pentru România la congresul American, și generarea unui profil mai superior și mai proeminent pentru România în Statele Unite.

Născut în anul 1982, ambasadorul Muraru are un PhD în istorie (Universitatea Alexandru Ioan Cuza - 2011), un M.A. (2007) și un B.A. (2005) de la aceeași instituție academică. Anterior lucrase la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) - o agenție guvernamentală coordonată de prim-ministrul României. Între 2006 și 2009 a acționat în calitate de consilier la Cancelaria primului ministru și a fost, de asemenea, consilier personal al directorului general al Arhivelor Naționale din România. În continuare, a fost membru în Consiliul de Administrație al Televiziunii Române (2014). Între iulie și decembrie 2014, a fost consilier principal al președintelui Partidului Național Liberal (PNL), Klaus Iohannis.

Ambasadorul Muraru a acceptat o invitație din partea RABC de a participa la un prânz programat la sfârșitul lunii septembrie în New York. Împreună cu ambasadorul Ion Jinga, dl. Muraru îl va însoți pe președintele Iohannis la deschiderea Adunării Generale a ONU din 2021, care se va desfășura luna viitoare.

Întâlnire cu Senatorul American Todd Young (R- Indiana)

Întâlnire cu Senatorul American Todd Young (R- Indiana)

Marți, 29 iunie, Ștefan Minovici s-a întâlnit cu senatorul Todd Young, un proeminent republican și politician veteran din Statul Indiana pentru a discuta despre relațiile actuale dintre SUA și România, bazele militare Americane din tara, amenințarea Rusiei la Marea Neagră, pericolul global reprezentat de China și viitorul Partidului Republican după epoca Trump.

În prezent, senatorul Todd Young face parte din comitetele pentru finanțe ale Senatului SUA; Relații Externe; Comerț, Stiință și transport; Întreprinderi Mici și Antreprenoriat.

Todd el a lucrat în Comitetul pentru Servicii Armate al Camerei, în Comitetul pentru Buget al Camerei și, mai recent, în Comitetul Căilor și Mijloacelor Camerei.

În cadrul întâlniri de astăzi, a fost subliniat rolul principalului aliat american la Marea Neagra al României. Senatorul American, recunoscut și subliniat îngrijorarea cu privire la expansiunea Rusiei și la modul beligerant de a-si trata vecinii săi din Europa de Est. Cu un interes apreciat, senatorul Young a fost de acord să participe luna viitoare la o ședință a Bordului RABC de la New York.

Consiliul de Afaceri Romano-American primeste cu onoare distinctia "Silver Award" pentru Activitatea Plina de Dedicatie in Serviciul Proiectului "Wounded Worrier Project"®️

Consiliul de Afaceri Romano-American primeste cu onoare distinctia 'Silver Award' pentru Activitatea Plina de Dedicatie in Serviciul Proiectului Wounded Worrier Project®️

Consiliul de Afaceri Româno-American a fost decorat onorific în Ziua Memorială (Memorial Day) cu Silver Award for Dedicated Service by the Wounded Worrier Project®️, în numele războinicilor americani răniți și bolnavi și al familiilor lor. Suntem onorați și recunoscători să primim această decorație, dorind de asemenea să le urăm veteranilor și trupelor americane active, mult succes și putere in această călătorie fără de sfârșit, dedicată apărării valorilor noastre - libertate, democrație și căutarea fericirii! Dumnezeu să binecuvinteze Statele Unite ale Americii!

Conducerea RABC se întâlnește cu IPS Ion Sălăjan, Mitropolitul Timișoarei și al Banatului.

Conducerea RABC se întâlnește cu IPS Ion Sălăjan, Mitropolitul Timișoarei și al Banatului.

RABC Launches the First American-Romanian Telemedicine System in Europe

Romania Launches the First American Telemedicine System in Europe

RABC lanseaza initiativa “Make it in Romania”

RABC

Inițiativa noastră își propune să participe decisiv la plasarea SUA pe una dintre primele trei poziții ale ierarhiei investitorilor din România, prin actiuni care să sporească suportul guvernamental oferit de țara noastră, acestea constituind un sprijin deosebit de necesar pentru a putea face posibile aceste noi investiții econimice. De cealaltă parte, MIR își asumă responsabilitatea de a convinge Statele Unite sa practice o generozitate accentuată și o preocupare mai atentă față de economia unui partener cheie din Sud-Estul Europei, România.

Programul „Make it in Romania”, sub egida Consiliul de Afaceri Romano-American, este menit să promoveze noi investiții din Statele Unite în România, generând astfel o renaștere a spiritului antreprenorial din țară și să readucă totodata încrederea in potențialul economic, social și spiritual al națiunii noastre.

Obiectivul scontat al programului este valorificarea absolută a sprijinului Statelor Unite, un sprijin ce trebuie să se soldeze cu reconstrucția unor domenii cruciale în Romania. Redresarea agriculturii, prin dezvoltări tehnologice de amploare poate facilita repatrierea milioanelor de români care lucrează terenurile agricole din state precum Italia, Spania și Germania. Calitatea producției și cantitatea recoltei pot asigura salarii asemănătoare celor pe care agricultorii le primesc în prezent în Europa de Vest, cu avantajul de a lucra acasă, aproape de familii, sprijinind astfel agricultura locală și economia națională. Același lucru este valabil și pentru muncitorii, specialiștii, medicii și oricare alt tipuri de profesioniști care astăzi, forțați de conjuncturile nefavorabile, contribuie la dezvoltarea altor economii, în detrimentul economiei propriului stat.

"Make it in Romania" este o acțiune ce aduce împreună interesele americane și pe cele românești, acest efort bucurându-se de un sprijin politic impresionant din partea unor membri importanți ai Congresului și ai Senatului American. Totodată, numeroase firme americane, care de mulți ani produc și își dezvoltă cu succes business-urile în România, se alătură acestei campanii fără precedent.

Contăm de asemenea pe parteneriatul unor firme de calibru din liga Fortune 500, companii care și-au exprimat deja dorința de a-și deschide filiale in România sau care vor descoperi potențialul țării noastre și vor explora posibilitatea inițierii unor afaceri pe teritoriul României.

Ce este de facut?

Vom contribui la construirea unei asociații de companii private sau de stat, în cadrul Consiliului de Afaceri Româno-American, care va avea puterea de a face lobby într-o manieră profesionistă și susținută în cadrul sectorului privat american, alături de jucători influenți din cadrul Senatului Statelor Unite, al Camerei Reprezentanților și chiar al Casei Albe. Această susținere bilaterală a sectorului privat este concepută pentru a facilita migrarea în România a companiilor Americane care au în plan relocarea bussiness-ului din China. Acest lucru va necesita angrenarea unei importante firme de lobby din Washington şi identificarea unui canal de reprezentare a intereselor bilaterale în sectorul privat din New York.   Detalii

Stefan Minovici

RABC relansează proiectul Spitalului American pentru România

RABC relansează proiectul Spitalului American pentru România

Mult așteptatul proiect pentru Centrul Medical Minovici din România prinde din nou avânt, sub auspiciile Consiliului de afaceri româno-american. Conceput ca o unitate americană de clasă mondială în România, acest proiect se concentrează pe îngrijirea ambulatorie, pentru tratamentul bolilor cronice, precum și pentru prevenirea bolilor critice din România.
Detalii »

Initiativa pentru eliminarea vizei SUA

Visa Waiver Initiative

Avem o mare oportunitate de a include Romania in Programul de Eliminare a Vizelor, in Congresul SUA. Acum este mai important ca niciodata sa ne facem auziti si sa ne asiguram ca reprezentantii nostri stiu cat de important este pentru noi acest lucru. Din fericire este destul de simplu si nu ar trebui sa va ia mai mult de zece minute din timpul dumneavoastra. Haideti sa actionam impreuna si sa transformam in realitate acest vis ce dureaza de decenii!
Detalii »

Programul ProRomania

ProRomania Program

Plantați un copac, prețuiți viața, sărbătoriți și onorați trecutul, prezentul și viitorul conaționalilor, prietenilor și partenerilor dumneavoastră.

Un mod unic și admirabil de a vă arăta interesul către îmbunătățirea mediului este participarea la plantarea copacilor și, deci, reîmpadurirea României, luând în considerare că țara noastră are cele mai mari păduri din întregul continent european.

Aceste regiuni sălbatice magnifice găzduiesc două treimi dintre cele mai mari animale carnivore, găsite între Oceanul Atlantic și Munții Ural. Însă, din păcate, defrișarea ilegală a acestor păduri continuă cu o viteză de trei kilometri pătrați pe zi, iar deteriorarea ecosistemului și a vieții sălbatice se apropie tot mai mult de o etapă ireversibilă și devastatoare.

Programul ProRomania RABC este menit să joace un rol important și să ia o poziție fermă în prevenirea apariției unei astfel de tragedii.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS