Limba Romana RABC
 
Întâlnire cu congressman-ul Eric Swalwell (D-CA) 
Programul Visa Waiver și Misiunea de cercetare pentru România

Întâlnire cu congressman-ul Eric Swalwell (D-CA)
Programul Visa Waiver și Misiunea de cercetare pentru România

9 Septembrie, 2021

În ziua de marți, 22 septembrie, Ștefan Minovici s-a întâlnit în New York, cu congressman-ul Eric Swalwell (D-CA) pentru a discuta despre relațiile bilaterale dintre Statele Unite și România. Celor doi li s-au alăturat Yadena Wolf, șefa de cabinet al congressman-ului Swalwell și William Rose, Manager de proiect al RABC.

Întâlnirea a fost una de succes, discutându-se o serie de subiecte importante. Congressman-ul, împreună cu Ștefan Minovici, au analizat natura parteneriatului special dintre Statele Unite și România, menționând locația geografică strategică a României de-a lungul coastei Mării Negre și proximitatea acesteia față de Rusia. Mai mult, cei doi au discutat despre importanța lobbyingului pentru investiții în infrastructura de sănătate și de securitate a României.

O importantă parte a discuției a fost legată de relocarea companiilor americane din Asia de Est în România, conform campaniei RABC „Make it in Romania”, congressman-ul Swalwell oferindu-și suportul pentru acestă inițiativă. Mai mult, Eric Swalwell și-a exprimat dorința de a vedea România inclusă în programul Visa Waiver și a declarat că va fi un fervent susținător al acestei cauze. În continuare, domnul Swalwell a acceptat să vină într-o misiune de cercetare în anul 2022 în România și a declarat că își va încuraja colegii din House Intelligence și din Departamentul de Securitate Națională să vină alături de acesta.

În timpul vizitei, congressman-ului Eric Swalwell în New York, s-a întâlnit cu Ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru și cu Ministrul Afacerilor Externe din România, domnul Bogdan Aurescu. Cu mai puțin de o lună anterior întâlnirii, Swalwell a vizitat România împreună cu alți trei oficiali americani ca parte a unei călătorii sponsorizate de House Intelligence Committee. Congressman-ul și-a exprimat cu această ocazie interesul de a candida la co-președinția Congressional Romania Caucus.

Domnul Swalwell a reprezentat timp de patru mandate, al 15-lea District Congresional al Californiei, localizat în Bay Area California, unde acesta a copilărit. Swalwell a absolvit Universitatea din Maryland, unde a dobândit diploma de licență și diploma de drept. În prezent activează în cadrul Comitetului Permanent în Intelligence, a Comitetului Judiciar al Camerei, a Comitetului de Securitate Internă și în calitate de co-președinte al Comitetului de Conducere Democratică și Politică. Acesta și-a dedicat cariera în a rezolva problemele internaționale și domestice, fiind totodată cofondator al United Solutions Caucus.

Eric Shalwell

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS