Limba Romana RABC
 
Deschiderea oficială a noilor birouri RABC în România

Deschiderea oficială a noilor birouri RABC în România

Ianuarie 31, 2018

Miercuri, 31 ianuarie, s-au deschis noile birouri românești ale Consiliului de afaceri româno-americane, în Charles de Gaulle Plaza din București. Printre oaspeții de onoare s-au numărat funcționari de rang înalt din sectorul de afaceri, Ambasada Statelor Unite la București, Ministerul Economiei, Ministerul Comerțului și Comerțului, Ministerul Apărării, mai multe agenții guvernamentale, precum și tovarăși din Academie. Au participat peste 60 de membri ai elitei de afaceri din România și ai personalului media, împreună cu un grup de membri fondatori RABC din New York și prieteni apropiați.

Evenimentul a marcat o nouă alianță strategică între RABC și Christian Tour, Memento Group, unde cele două organizații și-au unit forțele pentru a promova cauza și dezvoltarea consilierului nostru din România. Marius Pandel a fost selectat ca președinte al RABC România. El va conduce operațiunile la București împreună cu Doina Grigoras și Luminita Pandel. Printre membrii consiliului local se numără Doru Epure, generalul Constantin Degeratu, Teddy Dumitrescu, Alin Chiriac și Radu Petrescu.

A urmat deschiderea la Stejarii Club din București, unde au continuat ceremoniile. La eveniment a fost prezentă șefa adjunctă a misiunii din SUA, doamna Abigail Rupp, care a vorbit în numele ambasadorului Hans Klemm, care a fost plecat din țară și nu a putut participa. Printre vorbitori s-au numărat președintele PNL, Ludovic Orban, Marius Pandel, Ștefan Minovici și candidatul RABC pentru funcția de ambasador în București, Tiberius Vadan.

A doua zi, 1 februarie, delegația RABC a zburat la Cluj, Transilvania, unde au finalizat amenajarea biroului din Cluj. Peste o sută de directori, oficiali și experți IT au fost prezenți la o întâlnire de două zile, care a început la birourile Neocrest, deținută de domnul Ștefan Gadola și continuată la Grupul Imprezzio, organizat de directorii Vlad Pașca și Tudor Ciuleanu. Următoarele întâlniri au avut loc la sediul NTT Data, cu președintele său, Daniel Metz. RABC împreună cu Decebal Cotuc au oferit o recepție de cocktail-uri la Wine Bar din centrul Clujului, unde liderii de afaceri și oficiali clujeni au participat la această sărbătoare.

A doua zi, pe 2 februarie, directorii RABC au fost oaspeții Tetarom și s-au întâlnit cu directorul general Viorel Gavrea și directorul general adjunct Octavian Fodor pentru a discuta oportunitățile de dezvoltare cu privire la un viitor parc industrial în Cluj. Următoarea oprire de pe ordinea de zi a fost o întâlnire de prânz cu primarul municipiului Cluj-Napoca și fostul premier Emil Boc și viceguvernatorul Dr. Vakar Istvan Valentin, găzduit de domnul Ștefan Gadola. Onorabilul Emil Boc a salutat propunerea RABC de a construi un spital și centru universitar american în Cluj-Napoca, printr-un parteneriat public-privat cu municipalitatea Cluj, precum și de a ajuta la finanțarea unui program de metrou pentru oraș. Primarul și viceguvernatorul au acceptat invitația de a participa la un forum economic și la Festivalul Zilei României pe Broadway în luna mai, în New York.

La invitația președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Clujului, domnul Ștefan Dimitriu, au vizitat delegația la birourile RABC, unde au discutat diverse posibilități de cooperare și investiții potențiale în Cluj-Napoca, recunoscând potențialul și sinergiile pe care le au cele două organizații. Cele două părți au convenit să colaboreze pentru a dezvolta în continuare afaceri între comunitățile de antreprenori din SUA și Cluj.

Mai multe posturi TV locale au acoperit evenimentul. Printre subiectele discutate în timpul vizitei de două zile s-a numărat Visa Waiver Initiative, lansată de RABC, precum și oportunitățile de investiții și comerț între Statele Unite și România.

Luni, Ștefan Minovici, președintele RABC, s-a întâlnit cu Ambasadorul Hans Klemm la Ambasada SUA la București. În timpul celor patruzeci de minute de discuție, cei doi au convenit că este nevoie de mai multe investiții americane în România. Dl. Klemm a atestat rolul și contribuțiile semnificative ale Consiliului de afaceri româno-american în dezvoltarea continuă a relațiilor bilaterale și a schimburilor comerciale dintre cele două țări.

Întreaga echipă RABC dorește să mulțumească tuturor celor care au participat și au contribuit la reușita evenimentelor atât la București, cât și la Cluj.

PATRONS

CORPORATE   PARTNERS

OFFICIAL   PARTNERS

PARTNERS